Dunaújváros Hetilap

Újabb hazugsággal bukott le a Momentum politikusa

doszerk - 2019. július 9. 16:12

A születés közbeni abortuszt is támogatja a Planned Parenthood, az a születésszabályozással foglalkozó amerikai szervezet, amelynek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni. A szervezet ellen az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz már – mondta Szilvay Gergely, aki egy alapos cikkben tárta fel a Planned Parenthood működését - írja az Origo.

Cseh korábban azt állította, hogy pusztán „az amerikai fundamentalista szélsőjobb által terjesztett propagandaüzenetekről” van szó. A momentumos EP-képviselő a kongresszus egyik bizottságának jelentésére hivatkozott, azonban elfelejtkezett másik két hasonló jelentésről.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a születésnapja alkalmából gyűjtést hirdetett politikusi Facebook-oldalán a Planned Parenthood (PP) nevű amerikai szervezetnek, amit sokan csak „abortuszgyár”-ként ismernek – elevenítette fel az előzményeket az Origónak Szilvay Gergely, a Mandiner.hu újságírója, aki legújabb cikkében alapos elemzést készített a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetről.

Ezután többen felhívták rá a figyelmet, hogy a PP 2015 óta deffenzívában van, mivel oknyomozó újságírók több száz órányi felvételt tettek közzé, amelyekből az derült ki, hogy a PP ügyfelei magzatszövetekkel kereskedtek – tette hozzá.

Szilvay elmondta, hogy Cseh Katalin azt állította, nem igaz a szövetekkel való kereskedés, mivel nem talált ilyen problémát a washingtoni képviselőház egyik bizottsága sem. Egyben Cseh Katalin megjegyezte, hogy ezt a rémhírt a fundamentalista szélsőjobboldali média terjeszti csak – emlékeztetett Szilvay. 

Világosan kiderült, Cseh Katalin egyszerűen hazudott a Planned Parenthood nevezetű abortuszpárti szervezetről FORRÁS: ORIGO

Cseh egyik állítása sem felel meg a valóságnak

A Mandiner újságírója kifejtette,Csehnek azonban egyik állításában sincs igaza.2015-ben az egész jobboldali média rengeteget foglalkozott az üggyel. Ráadásul a képviselőház három bizottságának nyomozópanelje pedig, akárcsak a szenátus jogi bizottsága, rengeteg problémát talált a PP és ügyfelei gyakorlatával kapcsolatban. Olyannyira, hogy számos tagállami főügyésznek a figyelmébe ajánlották a szervezetet, s 2017 óta az Igazságügyi Minisztérium és az FBI is nyomoz – fejtette ki Szilvay Gergely. Ez a két bizottsági jelentés, amelyekről a Momentum EP-képviselője megfeledkezett, hitelt adott a videóknak, és kivizsgálandónak tartotta, hogy történt-e törvényszegés.

Milyen törvényszegésről van szó? – tette fel a kérdést Szilvay. Amerikában lehet emberszövetekkel kereskedni, de abortált magzatok szövetével nem. Adományozni viszont lehet ilyen magzatszövetet, és a kezelési költséget el lehet kérni érte. Ezzel kapcsolatban annyit mond a szabályozás, hogy annak megalapozottnak kell lennie. Ez a szürke zóna. Ugyancsak tilos az abortusz folyamatát úgy módosítani, hogy nyerészkedésre alkalmas legyen az abortált magzat, és szükséges a szülői beleegyezés is – ismertette az újságíró.

Cseh a vizsgálati anyag kapcsán sem fejtette ki az igazság minden szeletét FORRÁS: MANINDER

Burkolt beismerést tett a Parenthood

A szenátusi jelentés szerint előfordult, hogy az egyik vállalat 60 dollárt fizetett egy abortált magzatért a PP-nek, majd összesen 2275 dollárért értékesítette annak részeit; 325 dollárt kért az agyért, 650 dollárt a két szemért és úgyszintén 325 dollár a májáért.2017 decemberében a kaliforniai Orange megye kerületi főügyészével kötött, peren kívüli egyezség értelmében a Planned Parenthood of Orange & San Bernardino Counties (PPOSBC) volt ügyfelei, a DaVinci Biosciences és a DV Biologics visszafizették a magzatszövetekkel való kereskedésből származó profitjukat, 7,8 millió dollárt, egyben kitiltották őket Kaliforniából. A testvérvállalatok a gyanú szerint 1100 dollárt is elkértek a világ egyetemi kutatóintézeteiből a PP-től származó, általuk továbbadott magzati agyszövetekért.Ez burkolt beismerés –mondta Szilvay Gergely.

Az újságíró szerint az még izgalmas, hogy David Daleiden, a videókat készítő oknyomozó újságíró és társai ellen több per is indult, s egyik legelszántabb ellenfelük, William Orrick bíró ismert az abortusziparhoz kötődő szálairól, illetve arról, hogy az őt kinevező Barack Obamának 200 ezer dollárt gyűjtött annak kampányában. A kinevezés tehát nagyjából politikai hála volt – ismertette Szilvay.A PP egyébként közel egymillió dollárt körül költ politikai lobbira Washingtonban évente. Támogatják a születés közbeni abortusz legalizálását, amikor a fejét kifogó csecsemőnek beadják a halálinjekciót; viszont ellenzik a szülői beleegyezés kötelező mivoltát a kiskorúak esetében, és az orvosok lelkiismereti szabadságát is az abortusz elutasítására vonatkozóan –mondta Szilvay Gergely.

Cseh Katalin már korábban is botrányt okozott az abortusszal kapcsolatos állásfoglalása miatt FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A botmixeres botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, Cseh azzal „robbant be” a magyar közéletbe, hogy előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen egy Papp Réka Kinga nevű feminista aktivistával beszélgetett a Klubrádióban. Ennek során érintették az abortusz témáját, ahol a következő párbeszéd hangzott el:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett...
Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.
Cseh Katalin: (NEVET)
Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.
Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.
Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.
Cseh Katalin: (NEVET) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben...

Ahogy olvasható, az aktivista a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh „Katka” hangosan nevetett, és azt mondta, hogy majd terjeszti ezt az elnevezést. Vagy primitív kifejezését idézve: elterjeszti kis körében.

Születésnapi meglepetés

Később a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást, amiben a Planet Parethood számára indított gyűjtést. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy keményvonalas abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. A Cseh által támogatott szervezetről kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt, és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást.

Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást.Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek,amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.

 

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.