A csapategység diadala

doszerk - 2019. augusztus 13. 17:05

Parádés teljesítményt nyújtva szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott, s a remek sikerből két dunaújvárosi játékos, Németh Kata és Koronczai Petra is kivette a részét.

Mint arról beszámoltunk, szenzációs eredményt ért el Szlovéniában a magyar ifjúsági női kézilabda válogatott, mely hibátlan teljesítménnyel, minden mérkőzését megnyerve szerezte meg a korosztályos Európa-bajnokság aranyérmét. A parádés sikerből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két tehetséges fiatal játékosa, Németh Kata és Koronczai Petra is kivette a részét, s mint azt ma délelőtt érdeklődésünkre elárulták, nem volt titok, hogy az Európa-bajnoki címért utaznak el Celjébe, s azt is elárulták, minek volt köszönhető szenzációs sikerük.

Jogos öröm! (Németh Kata a kép jobb szélén, mellette Koronczai Petra)

Németh Kata: - Már a felkészülés elején egyértelműen az volt a célunk, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot. Egy nagyon jó szellemiségű csapat volt a miénk, egy remek közösség is. Egymásért küzdöttünk, egymást hajtottuk bele a győzelembe, azt gondolom, hogy ez volt a legnagyobb erényünk. Az, hogy megnyerjük a tornát, nem jelentett szerencsére túl nagy terhet, inkább motiválta a csapat tagjait, s még jobb teljesítményre sarkallt mindenkit.
Koronczai Petra: - Meg akartuk nyerni igen, mindent el is követtünk ezért a felkészülés ideje alatt és az Európa-bajnokságon is, s végül az erőfeszítéseinket siker koronázta. Képességben, szerintem mentálisan is a vetélytársaink fölé tudtunk kerekedni, s emellett erőben is előrébb tartunk, mint a többi csapat, de ami az egyik legfontosabb volt, az a csapategység, végig rendkívül egységesek voltunk, ez rengeteget jelentett. Éppen ezért az a kimondott cél, hogy megnyerjük az Eb-t, az sem nyomott össze minket, tudtuk, hogy meg akarjuk, s meg is tudjuk csinálni.

Képek forrása: facebook

A magyar ifjúsági válogatott végül hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a tornát, s ez alapján úgy tűnhet, hogy a mieink átgyalogoltak a mezőnyön, ám azért voltak meleg pillanatok. Kapusunk a norvégok, míg irányító-átlövőnk a dánok elleni meccset látta a legnehezebbnek, majd azt is elárulták, miként értékelték saját teljesítményüket.

Németh Kata: - Én úgy éreztem, hogy a norvégok elleni középdöntős mérkőzés volt a legkeményebb, az utolsó másodpercben tudtuk megszerezni a győztes gólt, nagyon izgalmas volt. Én személy szerint nem vagyok elégedett magammal, azt gondolom, hogy még nagyon sokat kell dolgoznom ehhez, de a legfontosabb, hogy nyertünk, ez a lényeg.
Koronczai Petra: - A dánok elleni elődöntő ugyanakkor nagyon rosszul kezdődött számunkra, komoly hátrányba kerültünk, de a második félidőben feljavult a védekezésünk, megszereztük a vezetést, s végül nagy csatában, de nyerni is tudtunk. Nyilván mindenki maximalista, ezért száz százalékosan soha nem lehetünk elégedettek magunkkal. Most is vétettem, vétettünk hibákat, ezeken kell mindig javítani, hogy még előrébb lépjünk.

Ahogy arra számítani lehetett, Katának és Petrának is eddigi pályafutása csúcsát jelenti az Európa-bajnoki aranyérem, de mindketten azért edzenek nagyon keményen, hogy további sikerekkel örvendeztessék meg magukat, edzőiket és az értük szurkolókat. Az új szezonban is komoly kihívások várnak tehetségeinkre, ugyanis az ifjúsági bajnokság mellett a felnőtt NB I/B-ben is helyt kell állniuk, ami egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Németh Kata: - Nagyon kemény szezont várok, sok meccsel, rengeteg edzéssel, biztos nagyon izgalmas lesz. Én mindenképpen szeretnék stabil, jó teljesítményt nyújtani az NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban is, nyilván szeretnék első számú kapus lenni, míg a felnőtt csapatnál jó lenne, ha kapnék pár percet az edzőmérkőzéseken, s ott is élni tudni a lehetőséggel.
Koronczai Petra: - Szeretnénk bennmaradni a felnőtt NB I/B-ben, az ifiben viszont szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is ott van a helyünk a négyes döntőben, ez óriási dolog lenne. Egyénileg azt várom magamtól, hogy húzóember legyek a másodosztályban és az ifiben is, s olyan teljesítményt nyújtsak, hogy akár az NB I-ben is kapjak játéklehetőséget.

Mint azt a friss Európa-bajnokok elmondták, ehhez persze rengeteg munkára, kitartásra és koncentrációra lesz szükségük az előttük álló szezonban is, ám a közeljövő még elsősorban a pihenésről szól majd, s a közös munkába csak a jövő héttől kapcsolódnak be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiánál, s a kontinensviadalon szerzett aranyérem nagyon jó motivációt jelent majd a folytatáshoz.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.