A Ljubljana örülhetett

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 15. 21:27

Szoros mérkőzésen szenvedett 3-1-es vereséget Ljubljanában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvár elleni győztes felkészülési mérkőzés után az újabb találkozókra ezúttal Szlovéniába utazott a DAB együttese, ahol két összecsapást játszik. Elsőként ma este a Ljubljana otthonában, míg holnap a Jesenice ellen játszanak Somogyi Balázsék. A HKO elleni derbin a hosszú utazás miatt kissé álmosan, ólomlábakkal kezdtek az újvárosiak, így a hazaiak vették kezükbe az irányítást. Míg a mieink játékában sajnos több volt a rontott átadás, addig a vendéglátók jól járatták a pakkot. Emiatt a meccset is ők irányították, míg a DAB csak a szórványos kontrákban bízhatott. Közben szerencsére, egészen a 18. percig jól zárt a védelem, ekkor azonban a négy a négy elleni játék során Zorko egy távolról eleresztett lövéssel megszerezte a Ljubjana vezető találatát (1-0).

Ez azért volt fájó, mert ekkora tűnt úgy, hogy felvették az újvárosiak a játék ritmusát. Ami azonban látványosan áthúzódott a második húsz percre, hiszen akkor már a támadás vezetésekre is volt erejük a Bikáknak. Több lehetőséget dolgoztak ki a fiúk, sőt, volt egy szólónk is Azari révén, de az kimaradt. A Ljubjana ezt használta ki, és növelte előnyét. Sajnos nem sikerült felszabadítani a kapunk előtt, rövid volt a kivágott korong, melyet lefüleltek a hazaiak, majd szép passzjáték végén Rajsar helyezte a pakkot a rövid sarokba (2-0). A DAB azonban újabb lendületet vett, és szépített. Remek akció végén Dansereau vette be a hazai kaput (2-1). A folytatás ugyan több gólt nem hozott, de jó volt látni, hogy mennyire feljavult a Bikák passzjátéka az első harmadhoz képest.

Ezt próbálták meg átmenteni a mieink a záró húsz percre is, mely eleinte jól működött. Esély is volt az egyenlítésre, a helyzetek azonban kimaradtak. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de kilenc perccel a vége előtt ismét nőtt a hátrányunk. Ezúttal Sever volt eredményes (3-1). A hajrában több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők, melyekből mindkét oldalon voltak lehetőségek, de azok sorra kimaradtak. Hol mi, hol pedig a Ljubljana hagyta ki a ziccerét, így a meccs eredménye már nem változott. Összességében jó meccs volt, mely a felkészülés ezen szakaszában kitűnően szolgálta a bajnokságra történő hangolódást. A DAB játékosai ezt követően szinte azonnal buszra is szálltak, hiszen az újabb találkozó helyszínén alszanak. Így nem sok idejük marad a Jesenice elleni meccs előtt a pihenésre, mivel kora délelőtt már átmozgató edzést vezényel számukra Miroslav Ihnacak, majd 17 órától újra jégre lépnek Azariék.

HKO – DAB 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Ljubjana: Spreitzer, Us – Bernard, Bohinc, Brus, Cepon, Gorse, Jezovsek, Koren, Kujavec, Logar, Orehek, Pesut, Planko, Rajsar 1, Ropret, Sever 1, Simsic, Svete, Ulamec, Zorko 1. Vezetőedző: Tomaz Vnuk.

DAB: Hughson, Spodniak – Baker, Dansereau 1, Dósa, Hruby, Jancsó, Kovács B., Kovács E., Mazurek, Németh, Pettersson, Pinczés, Ráduly, Silló, Somogyi B., Somogyi N., Tamás, Varga, Vuorijarvi, Weninger, Azari. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.