Dunaújváros Hetilap

Az itt élők biztonsága a legfontosabb

Brousil Csaba - 2019. augusztus 1. 14:53

A Technikum városrészben, az Esze Tamás utcában is lesz bázisa a Pannon Polgárőrségnek, pár méterre a körzeti megbízotti irodától, így hatékonyabban tudják majd ellátni a körzetben a rendvédelmi feladatokat.

Cserna Gábor polgármester a helyiség jelképes átadásán elmondta, hogy a városlakók életében központi helyen szerepel a közbiztonság kérdése minden településen, így Dunaújvárosban is. Ezért örült ennek a kezdeményezésnek és Iván László körzeti képviselő javaslatának, hogy ezt az önkormányzati helyiséget a polgárőrök rendelkezésére bocsássák, mert ezáltal nő majd az itt élők közbiztonság érzete. Mint mondta a 132 négyzetméteres helyiségnek van bérleti díja, de ezt az önkormányzat, mint egyfajta támogatás állni fogja a polgárőrség helyett. Cserna Gábor megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, kiemelve, hogy minden városi rendezvényen ott vannak és segítenek és őrzik, vigyázzák a városlakókat.

 

Iván László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője megköszönte a polgármester és az önkormányzat támogatását, hogy ez a terve valóra válhatott és ezzel is tud segíteni a polgároknak abban, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. Mint mondta sokat tesz a körzeti megbízottal, a rendőrséggel ennek a kérdésnek a megoldásán és reméli, hogy most egy lépéssel közelebb kerültek ehhez. Kiemelte, hogy számára az egyik legfontosabb kérdés az itt élők biztonsága. Király Balázs, körzeti megbízott elmondta, hogy az ő irodája a szomszédos Gábor Áron utcában van, így hatékonyabban tudnak majd fellépni a polgárőrökkel együtt, ha szükség van rá. A Pannon Polgárőrség vezetője megköszönte a polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy kaptak egy irodát és megígérte, hogy mindent megtesznek majd, hogy a lakók biztonságba érezzék magukat.

Iván László a körzeti fejlesztések témáját érintve elmondta, hogy a másik nagy fejlesztés, amit 2014-bn megígért a választóknak az megvalósult: visszakapták a lakók az egykori Zöld sztk épületét és mellette elkészültek az új parkolóhelyek is. A másik nagy terv a polgárőrségi iroda volt, mely szintén megvalósult. Emellett mindig arra törekedett a munkája során, hogy a lakókkal egyeztetve, az ő kéréseiknek megfelelően alakuljanak a fejlesztések. A megkezdett munkát szeretné folytatni, mert mint mondta van még teendő a körzetben. Szeretné a parkolási problémákat megoldani a Semmelweis utcánál lévő háztömbök udvarában is, csakúgy, mint a Görbe utcánál és a Liget köznél. De kiemelte, hogy a jövőbeni fejlesztési terveit is mind úgy szeretné megvalósítani, hogy bevonja azokba a lakosságot, kikéri a véleményüket és meghallgatja javaslataikat.

Iván László beszélt a Kenyérgyári úton történt aszfaltbeszakadásról is. Elmondta, hogy a közeli parkolóban történt csőtörés, ez moshatta alá a talajt. Ezt a hibát a DVCSH elhárította, a vizet kiszivattyúzták, a csövet kicserélték. Az úton keletkezett beszakadás kijavítása várhatóan jövő héten hétfőn kezdődik meg, hiszen olyan időpontot kellett választani, amikor a piac miatt nincs csúcsforgalom a környéken.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.