Dunaújváros Hetilap

Az itt élők biztonsága a legfontosabb

Brousil Csaba - 2019. augusztus 1. 14:53

A Technikum városrészben, az Esze Tamás utcában is lesz bázisa a Pannon Polgárőrségnek, pár méterre a körzeti megbízotti irodától, így hatékonyabban tudják majd ellátni a körzetben a rendvédelmi feladatokat.

Cserna Gábor polgármester a helyiség jelképes átadásán elmondta, hogy a városlakók életében központi helyen szerepel a közbiztonság kérdése minden településen, így Dunaújvárosban is. Ezért örült ennek a kezdeményezésnek és Iván László körzeti képviselő javaslatának, hogy ezt az önkormányzati helyiséget a polgárőrök rendelkezésére bocsássák, mert ezáltal nő majd az itt élők közbiztonság érzete. Mint mondta a 132 négyzetméteres helyiségnek van bérleti díja, de ezt az önkormányzat, mint egyfajta támogatás állni fogja a polgárőrség helyett. Cserna Gábor megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, kiemelve, hogy minden városi rendezvényen ott vannak és segítenek és őrzik, vigyázzák a városlakókat.

 

Iván László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője megköszönte a polgármester és az önkormányzat támogatását, hogy ez a terve valóra válhatott és ezzel is tud segíteni a polgároknak abban, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. Mint mondta sokat tesz a körzeti megbízottal, a rendőrséggel ennek a kérdésnek a megoldásán és reméli, hogy most egy lépéssel közelebb kerültek ehhez. Kiemelte, hogy számára az egyik legfontosabb kérdés az itt élők biztonsága. Király Balázs, körzeti megbízott elmondta, hogy az ő irodája a szomszédos Gábor Áron utcában van, így hatékonyabban tudnak majd fellépni a polgárőrökkel együtt, ha szükség van rá. A Pannon Polgárőrség vezetője megköszönte a polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy kaptak egy irodát és megígérte, hogy mindent megtesznek majd, hogy a lakók biztonságba érezzék magukat.

Iván László a körzeti fejlesztések témáját érintve elmondta, hogy a másik nagy fejlesztés, amit 2014-bn megígért a választóknak az megvalósult: visszakapták a lakók az egykori Zöld sztk épületét és mellette elkészültek az új parkolóhelyek is. A másik nagy terv a polgárőrségi iroda volt, mely szintén megvalósult. Emellett mindig arra törekedett a munkája során, hogy a lakókkal egyeztetve, az ő kéréseiknek megfelelően alakuljanak a fejlesztések. A megkezdett munkát szeretné folytatni, mert mint mondta van még teendő a körzetben. Szeretné a parkolási problémákat megoldani a Semmelweis utcánál lévő háztömbök udvarában is, csakúgy, mint a Görbe utcánál és a Liget köznél. De kiemelte, hogy a jövőbeni fejlesztési terveit is mind úgy szeretné megvalósítani, hogy bevonja azokba a lakosságot, kikéri a véleményüket és meghallgatja javaslataikat.

Iván László beszélt a Kenyérgyári úton történt aszfaltbeszakadásról is. Elmondta, hogy a közeli parkolóban történt csőtörés, ez moshatta alá a talajt. Ezt a hibát a DVCSH elhárította, a vizet kiszivattyúzták, a csövet kicserélték. Az úton keletkezett beszakadás kijavítása várhatóan jövő héten hétfőn kezdődik meg, hiszen olyan időpontot kellett választani, amikor a piac miatt nincs csúcsforgalom a környéken.

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.