Dunaújváros Hetilap

Brutálisan belehúzott az újvárosi ellenzék az összefogásosdiba, egymást golyózzák ki lelkesen

doszerk - 2019. augusztus 9. 10:03

Mókás nézni, ahogyan az MSZP elnöksége kinyírja a saját tagságát. Csak kapkodom a fejem. Lehet, hogy Tóth Bertalan elfelejtette, melyik pártba lépett be, mert úgy segít szétzúzni az MSZP-t, ahogy az még egyetlen korábbi ellenfelének sem sikerült sikerült - írja a z Újvárosi Valóság.

Szanyi „kapitányt” lefokozták, Fekete Zoltán Pest megyei elnököt felmentették, Mesterházy ellen “koncepciós per”(nézőpont kérdése, ugye)  van folyamatban, és még jó néhány helyi pártvezető is a fejét kockáztatja, ha nem vesz részt az MSZP lenullázásában. Nekem egyébként bevillant egy emlékkép arról, hogy Tóth Bertalan mintha egyszer megállapodott volna Gyurcsánnyal arról, hogyan lehet semmivé tenni azt a pártot, amelyből Gyurcsány kinőtte magát. De persze az ügy (megállapodás) részleteit balladai homály fedi, így az ellenértékről persze nincsen tudomásunk, de ők biztosan tudják. Egy biztos, valami olyan erővel kényszeríti bele a saját tagságát vesztes helyzetekbe, hogy az már nekünk kellemetlen.

Itt van például városunk. Az MSZP-t folyamatosan szivatja a Jobbik-DK-gyülekezet. Egyetlen képviselői helyet, de még egy listahelyet sem adtak nekik a képviselői helyek megszerzését célzó ellenzéki összefogásban. (Tóth Kálmán nem számít, mert az MSZP tudta nélkül kötött boltot a mandátumára, már fel is függesztették az árulás miatt a tagságát. De, hát szegény Tóth Kálmán, mit tehetett volna, ha süllyedt a hajó, menekülnie kellett. )Tehát az MSZP-nek még egy olyan pocsék lista hely sem jutott, mint amilyet Pintér Tamás gründolt ki Barta Endrének. A bájos Endinek a közös listán hatodik hely jutott. A tapasztalanok kedvéért innen bejutni teljességgel reménytelen.

Pintér Tamás tehát győztes országgyűlési képviselőként azt nem tudta elérni, amit egy tisztességes pártvezérnek illene, hogy biztosítsa saját harcostársa helyét, jövőjét. Simán odadobta Endréjét, s meggyalázta egy bukásra ítélt hellyel, miközben Szabó Zsolt kigründolta magának a lista elejét. Persze, ez még magán az összefogáson belül sem okozott nagy meglepetést; folyosói pletykák szerint nem az eszéért használják Tamást, hanem, mert olyan kis cuki sármos, akire a nők felfigyelnek és talán még egy X-et is sikerül odamosolyognia magának a szavazócédulán majd.

Fotó:MTI

Azt mondják, hogy az ész valójában Szabó Zsolt meg a pénz, ami mozgatja a szervezetet. Rá egyébként nem szánnék egy külön fejezetet, mert lássuk be, hogy egy politikai zérókarakter. Az is sokat elmond emberünkről, hogy Karácsony Gergely lelkes híve, párttársa. Bele sem merek gondolni, milyen “előnyös” szerződések születnének nálunk is, akárcsak Zuglóban. Azt azért mégiscsak el kell ismerni, hogy megfelelő ambícióval rendelkezik, ha a “lét a tét” – mert nekik tényleg a megélhetésük múlik rajta – , és ne felejtsük el megemlíteni azt sem, hogy emberünk annyira lojális, hogy egyetlen röpke pillanat alatt kifarolt PM-ként az MSZP mögül, és simán átverte a listahelyért és az indulási körzetért induló legfőbb szövetségeseit. Szabó Zsoltról talán elég ennyi is. Elég beszédes információk, nem?

Kívülállóknak mulatságos, hogy a tagság nélküli „PM” Zsolt, elfelejtett szólni az MSZP-nek, mint szövetségesének az ellenzéki egyeztetésekről. S mikor már gyorsan szétosztottak az új barátaival minden pozíciót, akkor derült ki, hogy bocs, de az MSZP-nek már nem maradt semmi, de semmi. Mintha ezzel azt üzennék, hogy csak a szavazóitokra van szükségünk, de ti mehettek el a balfenékre.

Van a történetnek egy másik olvasata is. Ha Pintér Tamás így megszivatta legjobb barátját, akkor miért lepődünk meg azon, hogy ugyanúgy átrázta Pintér Attilát, aki az unokatestvére és mentora is egyben. Mert azért nyílt titok, hogy soha nem lehetett volna Tamásból országgyűlési képviselő, ha az MSZP és Pintér Attila nem kéri meg a szervezetét, hogy szavazzanak át a Jobbik jelöltjére. Hát, most ezt kapta vissza – hálául.

Pintér Attila így járt. Egy hiénát támogatott, aki most kajánul nevet unokabátyján és annak pártján. Azért egy pillanatra se legyen kétségünk, ha az MSZP nem indul, ha nem lesz egyetlen képviselője sem, ha nem tudja megmutatni magát, akkor nem is fog létezni. Ezzel a döntéssel teljesen nyilvánvaló, hogy a helyben a szocialistákat egy laza mozdulattal leradírozzák, eltűntetik, megsemmisítik. Azokat a baloldali érzelmű embereket hagyják cserben, akik nem akartak Gyurcsány kalandorpolitikájához asszisztálni. Mondjuk ki: elárulták őket is.

Nekem speciel lenne egy-két ötletem a Fészek-klub hasznosítására és még mindig várom, hogy Pintér Tamás oldja már meg azt a fránya közvilágítást, amit ígért a programjában, mert mégiscsak ő az országgyűlési képviselőnk…Kár, hogy eddig semmit nem tudott elintézni, ami a város javát szolgálta volna. Ígéretekkel pedig tele a padlás.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.