Eb-döntőben az ifik

spigott - 2019. augusztus 9. 18:26

Remek második félidei játékot nyújtva győzött a dánok ellen is, így bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott.

A szlovéniai Európa-bajnokság elődöntőjében lépett pályára ma délután öt órától a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott. A két dunaújvárosi játékossal, Németh Katával és Koronczai Petrával felálló magyar csapat ezúttal a dánokkal mérkőzött meg, s bár a kontinensviadal előtt kétszer is sikerült legyőznie mai vetélytársunkat, finoman szólva sem várt könnyű feladat ifjabb Kiss Szilárd tanítványaira.

A találkozót azonban hiába kezdte jobban együttesünk, s szerzett vezetést háromszor is, a dánok rendre egalizálni tudtak sőt, az első tíz perc végén magukhoz is ragadták az előnyt (3-4). Ekkor sajnos sok hiba csúszott a mieink támadójátékába, s ezt újabb gólokkal bosszulta meg az ellenfél, s hiába kért időt Kiss Szilárd, a 20. perchez érve már 10-6-ra vezetett Dánia. A félidő hajrájában Koronczai vette hátára a csapatot, egymás után három gólt is szerzett, ám ez is csak arra volt elég, hogy a szünetig megfelezze hátrányát ifjúsági válogatottunk (11-13).

Koronczai Petra volt a válogatott egyik nyerőembere! (Kép: EHF)

A második felvonásból szűk tíz percnek kellett eltelnie, hogy egalizáljon a magyar csapat, mely a 41 percben ismét magához ragadta a vezetést (16-15). Innentől kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat, hol a mieink, hol a dánok álltak közelebb a remélt sikerhez, ám egy gólnál távolabb egyik gárda sem tudta "leszakítani" ellenfelét. A mérkőzés hajrájához érve Koronczai, Kajdon és Farkas találatai után 22-20-ra vezettek a mieink, s bár innen még egyszer feljött egyre a dán csapat, az utolsó percekben Kajdon Blanka nem tudott hibázni, így válogatottunk végül 25-21 arányú győzelemmel jutott be az Európa-bajnokság fináléjába, ahol a francia, vagy a svéd csapat lesz az ellenfele vasárnap délután öt órától.

Magyarország – Dánia 25-21 (11-13)

A magyar válogatott gólszerzői: Koronczai 6, Farkas 6, Kajdon 4, Kürthi 3, Bánhidi 2, Vámos 2, Woth 1, Faragó 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.