Érdi siker a zárómeccsen

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 18. 7:45

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Nehéz feladat várt szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére az IX. Érdi Kupán, mivel a jó erőkből álló, hazai közönsége előtt játszó Érd ellen lépett pályára. Nehézséget okozott a szakmai stábnak, hogy nem számíthatott a kisebb sérüléssel bajlódó Triscsukra, valamint a cserekapusra, Stojakra sem. A találkozó igen magas színvonalú volt, melynek első szakaszában a hazaiak domináltak. De miután több góllal elléptek a Kohásztól jó volt látni azt a küzdőszellemet, mellyel a mieink mindig fel tudtak zárkózni annak ellenére is, hogy nagyon hamar bele kellett nyúlnia György Lászlónak a felállásba, hiszen Szekerczést már az első negyedórában piros lappal kiállították.

Kép forrása: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A küzdelmes első játékrészt ugyan háromgólos hátrányban zárta a Kohász, de a lányok hatalmas csapatjátékkal nagyon nagy küzdelemre késztették az érdieket. A csata csak a végjátékban dőlt el a hazaiak javára, de az, hogy a DKKA csupán egy góllal kapott ki, egyértelműen dicséretet jelent számukra.

György László: - A vereség ellenére nagyszerű volt a csapat hozzáállása, védekezése, támadó játéka. Miután az Érd több alkalommal, több góllal el tudott lépni, mi mindig vissza tudtunk jönni. Ez nagyon jó küzdőszellemről tanúskodik. A vereség ellenére csak gratulálni tudok a csapatnak, hiszen a nagyon jó erőkből álló Érd ellen nagyszerűen helyt állt.

Érd – DKKA 25-24 (14-11)
Gólszerzőink: Szekerczés 2, Grosch 2, Szalai 4, Kazai 2, Ferenczy 2, Sirián 3, Jovovity 4, Mihály 2, Csapó 1, Molnár 2.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.