Érdi siker a zárómeccsen

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 18. 7:45

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Nehéz feladat várt szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére az IX. Érdi Kupán, mivel a jó erőkből álló, hazai közönsége előtt játszó Érd ellen lépett pályára. Nehézséget okozott a szakmai stábnak, hogy nem számíthatott a kisebb sérüléssel bajlódó Triscsukra, valamint a cserekapusra, Stojakra sem. A találkozó igen magas színvonalú volt, melynek első szakaszában a hazaiak domináltak. De miután több góllal elléptek a Kohásztól jó volt látni azt a küzdőszellemet, mellyel a mieink mindig fel tudtak zárkózni annak ellenére is, hogy nagyon hamar bele kellett nyúlnia György Lászlónak a felállásba, hiszen Szekerczést már az első negyedórában piros lappal kiállították.

Kép forrása: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A küzdelmes első játékrészt ugyan háromgólos hátrányban zárta a Kohász, de a lányok hatalmas csapatjátékkal nagyon nagy küzdelemre késztették az érdieket. A csata csak a végjátékban dőlt el a hazaiak javára, de az, hogy a DKKA csupán egy góllal kapott ki, egyértelműen dicséretet jelent számukra.

György László: - A vereség ellenére nagyszerű volt a csapat hozzáállása, védekezése, támadó játéka. Miután az Érd több alkalommal, több góllal el tudott lépni, mi mindig vissza tudtunk jönni. Ez nagyon jó küzdőszellemről tanúskodik. A vereség ellenére csak gratulálni tudok a csapatnak, hiszen a nagyon jó erőkből álló Érd ellen nagyszerűen helyt állt.

Érd – DKKA 25-24 (14-11)
Gólszerzőink: Szekerczés 2, Grosch 2, Szalai 4, Kazai 2, Ferenczy 2, Sirián 3, Jovovity 4, Mihály 2, Csapó 1, Molnár 2.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.