Figyelmeztetés a zivatarok miatt

doszerk - 2019. augusztus 13. 18:53

Zivatarveszély és a várható sok eső miatt adott ki figyelmeztetéseket  - megyénkre is - szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estétől egyre többfelé, előbb a Nyugat-Dunántúlon, később keletebbre is várhatók zivatarok felhőszakadás, néhol viharos szél és jégeső kíséretében. A keleti megyékben szerda reggelig nem várható csapadék. Szerdán fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok még a Tisza vonalában előfordulhatnak.
Elsősorban keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat-északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 millimétert meghaladó csapadék, sőt az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség is hullhat. 

Az éjfél után visszaerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében gyakran erős, időnként viharos, szerda délutántól Sátoraljaújhely térségében az északi szelet 70 kilométer/óra fölötti lökések kísérhetik.

A sok eső miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak Heves és Nógrád megyére. Budapestre, Pest Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére szintén a sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a viharos szél miatt is figyelmeztetnek. Szerdán a hőmérséklet hajnalban 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a keleti területeken már délelőtt beáll a maximum.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!