Dunaújváros Hetilap

Gyurcsány és a Jobbik miatt sokallt be a Botka ellen induló MSZP-s

doszerk - 2019. augusztus 25. 7:34

A szegedi MSZP meghatározó arca, Dorozsma ismert képviselője, aki 17 éve dolgozik az ott lakókért. Lauer István lapunknak azt mondta, folytatni akarja a munkát, befejezni, amit elkezdett; és azért hagyta ott Botka Lászlót, mert már sok volt neki a Jobbikkal és Gyurcsány Ferenc való együttműködés - írja a szegedma.hu internts portál.

A SzegedMa írt már arról a sokak által csak „káosz szövetségnek” titulált együttműködésről, amelynek célja, hogy Botka Lászlót sikerüljön a hatalomban tartani.

Komoly áldozatai vannak azonban ennek a sajátos és kényszerű összefogásnak, aminek tagja a cigányozó, zsidózó jobbikos és az újra messziről Szegednek diktáló Gyurcsány Ferenc is, így fordulhatott elő, hogy hosszú évek eredményes és elismert munkájának dacára lapátra tettek Botka Lászlóék számos hűséges, baloldali képviselőt; helyet csinálva a valódi társadalmi támogatottsággal egyáltalán nem, vagy csak minimálisan bíró pártok képviselőinek.

Noha Botka László már nem a régi önmaga, elsőre így is igen elvtelen döntésnek tűnik ez, amit maga Lauer István sem ért, hiszen 17 éve biztos pontnak számít Dorozsmán, emellett a szegedi MSZP-nek is magas rangú, elismert tagja.

– Tudom, azzal fognak megtámadni, hogy áruló és sértett ember vagyok, aki vissza akar vágni.

A valóság viszont az, hogy én pusztán folytatni szeretném azt a munkát, amit másfél évtizede csinálok a körzetemben, az ott lakók támogatásával és megelégedésével – mondta a szegedma.hu-nak a most Botka László ellen, független polgármesterjelöltként elinduló képviselő. – A baloldali értékrendemnek már sok volt a Jobbikkal való elvtelen együttműködés, és az, hogy Gyurcsány Ferenc Budapestről szól bele az itteni döntésekbe, amire vélhetően sor került – tette hozzá.

Botka László őt is egy DK-s jelöltre cserélte le, és hogy ez mennyire bizonyult jó ötletnek, az legkésőbb október 13-án kiderül majd. Összesen egyébként 6 olyan régi, ismert, baloldali képviselő van, akik nem indulnak újra, helyükre ugyanis új, kis pártok jelöltjeit pakolták be felülről, akik közül páran nem is szegediek.

- szegedma.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.