Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 23. 15:49

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

Ma délután Hajdu Jonatánnak, a Dunaferr SE kiváló kenusának szurkolhattunk, aki a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Fekete Ádámmal egy hajóban a C2 500 méteres döntőjében volt érdekelt. Az újvárosi kiválóság az előfutamot 1:42.81 másodperces eredménnyel megnyerve egyenes ágon jutott a fináléba, ahol a magyar egység egy kínai és egy orosz páros között az ötös pályáról startolt.

Kép: MKKSZ-archív

A hazai közönség biztatása előtt a rajtjuk nagyszerűen sikerült, ezzel azonnal az élmezőnyben, a második, harmadik helyen eveztek. Az utazójuk rendben volt, hiszen helyezésüket megtartották, így a verseny hajrája nyitottá vált. Jonatánék ebben a szakaszban mindent kiadtak magukból, így végül a kínaiak mögött, a spanyolok előtt 1.38.41 másodperces eredménnyel a második helyen végeztek.

Molnár Gergely edző: - Nagyon jó pályát mentek a fiúk! Az eredményük fantasztikus, gratulálok nekik. Hihetetlenül izgalmas volt a versenyük, amely nagyon tetszett. Jó pályát jöttek, és a pályájuk jól volt felépítve. Abban bízom, abban bízunk, és ehhez jó úton is haladnak, hogy ez az eredmény hitet ad számukra ahhoz, hogy fel tudjanak készülni az 1000 méteres, olimpiai számra. Jó lenne, ha azon a távon is egyre jobb eredményeket érnének el, hiszen a siker mindig feldobja a versenyzőt.

Hajdu Jonatán: - Nagy meccset vívtunk a kínaiakkal, akik mögött végül a második helyen végeztünk. Mi mindent kiadtunk magunkból, amely siker nagy löketet adhat nekünk abban, hogy fel tudjunk készülni az 1000 méteres távra. Ezért mindent meg fogunk tenni, de nagyon sok munka vár ránk.

1000 méteren most nem jött a bravúr

Hatalmas tettet vitt véghez Kiss Balázs, a Dunaferr SE kenusa azzal, hogy a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon villámgyorsan tudott alkalmazkodni ahhoz, hogy párja, Dóri Bence betegsége miatt Mike Róberttel kellet egy hajóba szállnia. A mi fiunk mellé egy nagyon rutinos világ- és Európa-bajnok ült, akitől szintén fantasztikus vállalás volt a gyors beugrás. És mivel a páros előtte soha nem versenyzett együtt, így az előfutam során térdeltek először össze egy hajóba. Ehhez képest az előfutamban megszerzett ötödik hely bravúrosnak számított, ami középfutamot ért számukra. És ami ehhez pluszt ad az az, hogy ők voltak a leggyorsabbak a második 500 méteren. Ma a páros már azért evezett, hogy bekerüljön a döntősök, a legjobb kilenc közé. Ezt azért kell kihangsúlyozni, hiszen olimpiai számról beszélünk, így azok, akik a legjobb nyolc közé kerülnek a végelszámolásnál, egyenes ágon jutnak ki Tokióba. Balázséknak ma az volt a céljuk, hogy a nyolcas pályán evezve az első három hely valamelyikére tudják behozni hajójukat.

Ami azonban plusz nehézséget okozott az az volt, hogy Mike Róbert a középfutam előtt már egyszer rajthoz állt, mégpedig a C2 200 méteren, Korisánszky Dávid párjaként, ahol végül a nyolcadik helyen zártak. De visszatérve a Kiss Balázzsal felálló egységhez a rajtjuk jól sikerült, ezzel a középmezőnyben vették fel az utazó tempót. Ötszáz méterhez közeledve azonban lemaradtak az élmezőnyhöz képest igen lemaradtak, és csak a nyolcadik helyen lapátoltak. A táv második felében magasabb fokozatra kapcsoltak, de a hátrányuk akkora volt az elsőkhöz képest, hogy azt már nem sikerült ledolgozniuk. A magyar páros végül az ötödik helyen, 3.33.09-es idővel „B” döntőt jelentő pozícióban érkezett a célba, mellyel most elúszott a kvótaszerzés lehetősége. Kiss Balázsék futamára szombaton 10.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.