Idegenben javított a DPASE

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 11. 19:06

Az NB III Közép csoportjának második fordulójában az újonc Kelen SC vendégeként két szöglet utáni fejesgóllal győzött a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A javítás szándékával lépett pályára az NBIII-as bajnokság második fordulójában a DPASE, hiszen az első körben tanulságos vereséget szenvedett hazai közönsége előtt az Iváncsa ellen. Erre a találkozóra azért érdemes visszatérni, hiszen két nagyban különböző félidőt láthattunk. Az első 45 percben a Dunaújváros dominált, és szerezte meg a vezetést, ám a második félidőre teljesen szétesett Lőrincz Emil alakulata.

A védelem három esetben kapitulált, melyből három, igaz abból csak kettő, de ez is épp elég volt, szabályos gólt szereztek Aradi Csabáék. Ráadásul ezen a vereségen nem volt mit megmagyarázni, hiszen a vendégek sokkal jobban focizva győztek. Tanulság tehát volt bőven, és még a sárga lapokról nem is ejtettem szót. Ezeket a történéseket alaposan át kellett gondolniuk a DPASE labdarúgóinak a mai, Kelen SC meccs előtt. Ez még akkor is így van, ha azt nézzük, hogy mai ellenfelünk az NB III újonca, hiszen a megyei első osztály megnyerésével léptek egyel feljebb. Ők ráadásul idegenben a Dabas ellen pontot tudtak szerezni, míg Kis Balázséknak ez hazai pályán sem sikerült.

Kép: DO-archív

Az egy hét gondolkodási idő meglátszott csapatunkon, hiszen már a találkozó első percétől kezdve támadó felfogásban játszott. A labdát többet birtokolta, mint ellenfele, lehetőségeket is ki tudtak dolgozni, de nagy, gólszerzési lehetőségek nem alakultak ki. A fölény azonban a 23. percben góllá érett. Egy sarokrúgás után, melyet a nagyon fiatal Kovács végzett el Szepessy érkezett jól, aki védhetetlenül fejelt a hazai kapuba (0-1). A vezetés megszerzése után, bár megpróbáltak a hazaiak gyorsabban labdát szerezni, és azt átjuttatni a Dunaújváros térfelére, a mieink labdatartási fölénye tovább tartott.

A folytatásban gyűrték egymást a felek, de gólig nem jutottak el, így a szünetre minimális újvárosi vezetéssel mentek el a csapatok. A második játékrész elejére az Iváncsa meccs okán illett odafigyelni, melyet most meg is tett a Lőrincz legénység. Ennek ellenére nagyobb fölényt nem sikerült kialakítani, és szinte ugyan az történt a pályán, mint az első 45 perceben. A gól is hasonló szituációból született, csak más leosztásban. Mindez a 69. perc eseménye volt. Ismét sarokrúgást végezhetett el az Újváros, és a labda mögé most is Kovács állt. A beadás remek volt, melyet ezúttal a védelem tengelyéből előre húzódó Kis fejelt el, melyet nem tudott védeni a hazai kapus (0-2). A két gólos vezetés már behozhatatlannak bizonyult a Kelen SC számára, így a Dunaújváros nyugodtan meg tudta őrizni előnyét. A meccset végül okosan hozták le a fiúk, ezzel megszerezve az idény első sikerét. Folytatás egy hét múlva hazai pályán vasárnap 19 órakor a Szentlőrinc SE ellen.

Kelen SC - Dunaújváros PASE 0:2 (0:1)

Kelen SC: Balogh – Módly, Kazsa, Balogh, Kádár, Dankó, Krajnc, Könczey, Nagy, Kun, Szabó. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.