Dunaújváros Hetilap

Kérdések és válaszok - Nyílt fogadóórát tartottak

Brousil Csaba - 2019. augusztus 14. 9:16

Palkovics Katalin, a 9. számú választókörzet képviselőjelöltje, Sztankovics László, a 8. számú választókörzet képviselője és Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórát tartott a Béke városrészben. A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester is részt vett.

A lakók a múlt heti nyílt fogadóórához hasonlóan ezen az eseményen is elmondták észrevételeiket, problémájukat, melyek a mindennapjaikat érintik. Szó volt a városrészben található szelektív hulladékgyűjtő sziget körüli áldatlan állapotokról, melynél a már kihelyezett térfigyelő kamera visszatartó erejében bíznak a lakók. Elmondták, hogy kevés az utcai szemetes, néhol a járdák állapota már nem megfelelő és a boltok, üzletek némelyike körül elég nagy a rendetlenség.

Cserna Gábor elmondta, hogy a városban folyamatosak a járdafelújítások, és folyamatosan próbálják pótolni a sokszor megrongált vagy ellopott kézi szemeteseket is. Somogyiné Gebei Zsuzsanna az ivóvíz bevezetésének kérdését vetette fel a kiskertes övezetben, mire Palkovics Katalin elmondta, hogy ez nem is biztos, hogy az önkormányzat kompetenciájába tartozik, de tud a kerttulajdonosok kérelméről. Mint mondta ehhez több hatóság engedélyeire is szükség van, így a folyamat elhúzódó, de megnyugtatta a jelenlévőket, hogy képviselni fogja az érdekeiket. A hulladék elszállítása is felmerült, hogy kaphatnának egy évben egy konténert ezen a környéken és akkor lomtalanítás jelleggel ki tudnák dobni a felesleges szemetet. Palkovics Katalin elmondta, hogy erre van lehetőség telkenként 3 köbméter erejéig évente egyszer. Azt javasolta, hogy a szomszédokkal összebeszélve nyújtsák be a kérelmet a Dunanetthez és akkor kapnak közösen egy nagyobb konténert.

Balonyi Pál a Dobó utca mögötti sétány betonjának balesetveszélyes állapotáról szólt, majd elmondta, hogy a vasút területén hatalmas a gaz és tavaly nyírták le ott utoljára a területet. Kiemelte, hogy a vasútnál lévő garázsokhoz vezető utak is rossz állapotúak. Sztankovics László válaszában elmondta, hogy amennyiben a MÁV engedélyt ad az őt javításához, akkor oda zúzott betont vagy zúzott aszfaltot ingyen tudnak biztosítani, ami élhetőbbé tenné a közlekedést azon a területen.

Idősebb körzetlakók kérték, hogy az önkormányzat segítsen megoldani azt a problémát, hogy könnyebben lehessen eljutni a temetőbe a helyi járatos buszokkal, mert a 40-es busz nem várja meg a csatlakozást. Cserna Gábor elmondta, hogy ez ügyben mihamarabb felkeresi a KNYKK Zrt. területileg illetékes vezetőjét. Az Északi lakóparkkal kapcsolatban a csatornázási munkálatokkal kapcsolatban merült fel kérdés. Mészáros László elmondta, hogy mindenben segíteni fog az ott élőknek és minden problémás kérdésre megtalálják majd a megoldást, ezt elősegítendő lakossági fórumokat szervez majd a körzetlakóknak, ahol megvitathatják a problémás kérdéseket.

A rovat további hírei: Közélet

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.