Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

doszerk - 2019. augusztus 17. 8:26

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Gőzerővel készül a bajnoki nyitányra a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a napi gyakorlások mellett természetesen edzőmérkőzésekkel is igyekszik magát a lehető legjobb formába hozni az Aramis elleni augusztus 23-i találkozóra. Futsalosaink legutóbb az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen arattak 7-1-es sikert, ám ma már valamivel keményebb feladat vár rájuk, ugyanis este hat órától lengyel "testvércsapatuk" a Futsal Leszno látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A 2014-ben alapított Leszno gárdája tavaly megnyerte a második liga 1. csoportjának bajnokságát. A 22 meccsből 19 győzelemmel 1 döntetlennel és két vereséggel, 125-38-as gólkülönbséggel kerültek az élre, s jutottak fel az első ligába.

Kép: DO-archív

A két gárda a dunaújvárosi és a lesznói egyetemek jó kapcsolatának köszönhetően léptek egymással együttműködésre három évvel ezelőtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy megpróbálnak a futsalban közösen fejlődni, egymást szakmailag segíteni. A dunaújvárosi futsalosok 2018 januárjában már meglátogatták akkor még második ligás ellenfelüket, s egy remek hangulatú, telt házas mérkőzésen 3-1-re legyőzték mai vetélytársukat, s mint azt Fehér Zsolt vezetőedző elmondta, ma is a siker reményében lépnek majd pályára.

- Komolyan vesszük ezt a mérkőzést is. Németh Pétertől kaptam a játékukról videó anyagot, amit felhasználtunk a rájuk való felkészülésben. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó erőkből álló lengyel csapattal fogunk játszani. Szép sikerrel most kerültek fel az ő első osztályukba, amivel erősen megközelítik a hazai NB I. színvonalát. Biztos vagyok benne, hogy kiegyensúlyozott ellenféllel nézünk majd szembe. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani.

Az este hat órakor kezdődő találkozó megtekintése természetesen ingyenes, s a csapatok vezetői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.