Dunaújváros Hetilap

Rendhagyó fogadóórát tartottak Óvárosban

Brousil Csaba - 2019. augusztus 7. 9:16

Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórára invitálta az érdeklődő óvárosi polgárokat kedden, a Széchenyi Pékség előtti parkolóba. 

A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester és Hingyi László képviselő is részt vett és ellátogatott az eseményre Palkovics Katalin, a szomszédos, 9-es számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje is. Hingyi László, a körzet jelenlegi képviselője bemutatta a megjelent körzetlakóknak a képviselőjelöltet és elmondta, hogy bízik benne, hogy Mészáros László lesz az, aki a körzeti fejlesztéseket tovább viheti majd utána és akikkel a lakók ugyanolyan jó viszonyt tudnak majd kialakítani, mint tették azt vele a sok év alatt. A körzetlakók elmondták az összegyűlteknek a saját lakókörnyezetükben általuk tapasztalt problémákat, melyek megoldásához kértek segítséget. Szóba került a Lebuki patak gyalogoshídjának visszahelyezése, mely azért lenne fontos, hogy a környéken lakók így rövidebb úton, tehát könnyebben juthassanak el a temetőbe.

Szóba került továbbá a Tégladűlő utca kérdése is, ahol helyrajzi számok szerint vannak az ingatlanok, de házszámuk nincs. Ezt azért kellene orvosolni, hogy a rendvédelmi szervek baj esetén pontosan tudjanak a helyszínre érkezni. Elhangzott, hogy a közlekedést megnehezítik az útra belógó fák, bokrok ágai-bogai és ez balesetveszélyes helyzeteket idéz elő. Hingyi László erre válaszul elmondta, hogy ezt lehet kérelmezni a városüzemeltetési osztályon a hivatalban, ősszel lombhullatási időszakban kérésre ezeket a munkákat el is végzik. A Páskom utcába a járda kialakítása is téma volt, de erről először a lakóközösségnek kell dönteni, hogy a saját telekrészükből vagy az úttestből kívánnak elvenni ahhoz, hogy megépülhessen a járda. Siba László felvetette a Vadvirág utcában lévő garázssornál a fennmaradó helyeken a beépítés lehetőségét, melyet ő már kérvényezett, de azt elutasították. Cserna Gábor megkérte a képviselőjelöltet, hogy ennek még a héten járjon utána. A felmerülő kérdések kapcsán Cserna Gábor polgármester megkérte a lakókat, hogy problémáikat írásban jutassák el a képviselőjelöltekhez, Hingyi Lászlóhoz és ezután hozzá, hogy minél előbb orvosolhassák a felmerülő kérdéseket.

Mészáros László képviselőjelölt közbenjárására ősszel újra megnyithat Pálhalmán az ABC, így az ott lakók friss pékárut, és egyéb élelmiszereket vásárolhatnak majd. A képviselőjelölt arra biztatta a körzetlakókat, hogy bármilyen kérdésük, kérésük esetleg problémájuk akad, akkor bátran keressék őt, mindent meg fog tenni azért, hogy a lakók kényelme biztosított legyen a körzetben.

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.