Dunaújváros Hetilap

Rendhagyó fogadóórát tartottak Óvárosban

Brousil Csaba - 2019. augusztus 7. 9:16

Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórára invitálta az érdeklődő óvárosi polgárokat kedden, a Széchenyi Pékség előtti parkolóba. 

A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester és Hingyi László képviselő is részt vett és ellátogatott az eseményre Palkovics Katalin, a szomszédos, 9-es számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje is. Hingyi László, a körzet jelenlegi képviselője bemutatta a megjelent körzetlakóknak a képviselőjelöltet és elmondta, hogy bízik benne, hogy Mészáros László lesz az, aki a körzeti fejlesztéseket tovább viheti majd utána és akikkel a lakók ugyanolyan jó viszonyt tudnak majd kialakítani, mint tették azt vele a sok év alatt. A körzetlakók elmondták az összegyűlteknek a saját lakókörnyezetükben általuk tapasztalt problémákat, melyek megoldásához kértek segítséget. Szóba került a Lebuki patak gyalogoshídjának visszahelyezése, mely azért lenne fontos, hogy a környéken lakók így rövidebb úton, tehát könnyebben juthassanak el a temetőbe.

Szóba került továbbá a Tégladűlő utca kérdése is, ahol helyrajzi számok szerint vannak az ingatlanok, de házszámuk nincs. Ezt azért kellene orvosolni, hogy a rendvédelmi szervek baj esetén pontosan tudjanak a helyszínre érkezni. Elhangzott, hogy a közlekedést megnehezítik az útra belógó fák, bokrok ágai-bogai és ez balesetveszélyes helyzeteket idéz elő. Hingyi László erre válaszul elmondta, hogy ezt lehet kérelmezni a városüzemeltetési osztályon a hivatalban, ősszel lombhullatási időszakban kérésre ezeket a munkákat el is végzik. A Páskom utcába a járda kialakítása is téma volt, de erről először a lakóközösségnek kell dönteni, hogy a saját telekrészükből vagy az úttestből kívánnak elvenni ahhoz, hogy megépülhessen a járda. Siba László felvetette a Vadvirág utcában lévő garázssornál a fennmaradó helyeken a beépítés lehetőségét, melyet ő már kérvényezett, de azt elutasították. Cserna Gábor megkérte a képviselőjelöltet, hogy ennek még a héten járjon utána. A felmerülő kérdések kapcsán Cserna Gábor polgármester megkérte a lakókat, hogy problémáikat írásban jutassák el a képviselőjelöltekhez, Hingyi Lászlóhoz és ezután hozzá, hogy minél előbb orvosolhassák a felmerülő kérdéseket.

Mészáros László képviselőjelölt közbenjárására ősszel újra megnyithat Pálhalmán az ABC, így az ott lakók friss pékárut, és egyéb élelmiszereket vásárolhatnak majd. A képviselőjelölt arra biztatta a körzetlakókat, hogy bármilyen kérdésük, kérésük esetleg problémájuk akad, akkor bátran keressék őt, mindent meg fog tenni azért, hogy a lakók kényelme biztosított legyen a körzetben.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.