Tanulságos meccs volt!

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 17. 20:29

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Az első lehetőséget a lengyelek dolgozták ki, melyre Horváth Benedek válaszolt, aki védőjét, majd az ellenfél kapusát is kicselezve emelt a hálóba (1-0). A vezetés megszerzése után a megélénkült tempó a Dunaferrnek kedvezett, melynek hatására számos szépen felépített akciót vittek végig Fehér Zsolt tanítványai.

A kezdőrúgást Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester végezte el

Közben Rigónak is volt dolga, mivel a vendégek is felvették a meccs ritmusát, ezzel mindkét gárda felvállalva a nyílt játékot. A második hazai találat a 8. percben egy remek kontrából született meg, melynek végén Horváth lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A folytatásban fölénybe került a Dunaferr, emiatt nem volt váratlan a harmadik találat, melyet ismét kontrából szereztek a hazaiak. Ezúttal Horváth volt az előkészítő, Klacsák a befejező (3-0). A lengyelek szépítését kisebb figyelmetlenség előzte meg, mely egy ártatlannak tűnő helyzetből született. Bartnicki tette a kapu elé a labdát, melybe rosszul ért bele Németh Péter, akinek a lábáról az a hálóban kötött ki (3-1). A félidő hajrájában a Dunaferrnek sikerült visszavennie az irányítást, gólt mégis a Lesno szerzett Bartnicki révén, aki tíz méterről lőtte ki az alsó sarkot (3-2). A térfélcserét követően Horváthnak volt két lehetősége, majd Szeghy emelését a gólvonalról fejelte ki egy lengyel védő. Ezt követően lanyhult a hazaiak figyelme, melyet azonnal megbosszult Pietruszko, aki remek passzok után az üres kapuba terelte a labdát (3-3). Ezzel oda lett a háromfás vezetés, ami felkészülési meccsen is fájó.

Ez természetes módon a Leszno játékosait még motiváltabbá tette, melynek a negyedik gól lett az eredménye. Hazai labdavesztést követően a sarokkal lekészített labdát Bartnicki lőtte a kapuba (3-4), ezzel megfordítva a mérkőzést. Arról, hogy hogy ennek ne sokáig örüljenek egy lengyel játékos gondoskodott, aki egy keresztpasszba lépett bele rosszul, hiszen lábáról került a labda saját kapujába (4-4). Az iksz is csupán egy percig tartott, mivel a Lesno, megint egy labdaszerzés után, ezúttal Konopacki révén került előnybe (4-5). Az egyenlítésért küzdő Dunaferrből Klacsák, majd Fridrich lövéseit hatástalanította a vendégek kapusa, majd négy perccel a vége előtt Németh Péter bombáját blokkolták a védők. A hajrában a kontrára berendezkedő lengyel csapat több alkalommal is lezárhatta volna a meccset, de a ziccereit sorra elpuskázta. Ennek ellenére végül ők örülhettek, hiszen meg tudták őrizni egygólos előnyüket. A Dunaferr legközelebb augusztus 23-án, pénteken, hazai pályán 19 órai kezdettel lép pályára az Aramis ellen, de már az NBI-es küzdelem első fordulójában.

Dunaferr DUE Dutrade FC- Futsal Leszno (lengyel) 4-5 (3-2)

Vezették: Nagy II László és Nagy Milán

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés, Rigó - Németh L., Danó, Dorogi, Fridrich, Klacsák 1, Horváth 2, Németh P., Sáhó, Szeghy, Kovács, Kolompár. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Futsal Leszno: Długosz, Bartkowiak - Molicki, Martin, Niedźwiedki, Olszak, Wojtyniak, Radliński, Bartnicki 3, Konopacki 1, Kruszyński, Pietruszko 1, Synowiec, Witek, Wojciechowski Vezetőedző: Sebastian Wojciechowski

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.