Dunaújváros Hetilap

Toronyóra lánccal

doszerk - 2019. augusztus 15. 20:59

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Kezdjük ott, hogy ha valaha is számított neki a körzet és nem csak a pozíció és az azzal járó fizetés izgatta, akkor is ciki, hogy egyik várost, községet, falut se látogatta meg az elmúlt majdnem másfél év alatt. Adonyban például nyugodtan végigsétálhat a főutcán, nem fogja senki kérdőre vonni, miért nem csinált semmit, mert nem ismeri fel senki. Ercsiben is csak akkor járt, amikor elterelték a forgalmat az M6-s autópályáról és muszáj volt arra kanyarodnia Pest felé menet, és talán még ő se tagadná, hogy fel se tudna sorolni öt nem dunaújvárosi iskolát a körzetében. Szóval a "magára hagyta a körzetet" elég enyhe kifejezés.

Dunaújváros sem kivétel és ide is csak "muszájból" jön le budapesti otthonából. Méghozzá azért, mert jött a nagy ötlet, a polgármesterség. Pintér Tamás osztott-szorzott és rádöbbent, hogy a Jobbiknak reszeltek, a következő országgyűlési választáskor pedig jó eséllyel neki is, szóval kéne a lóvé 2022 után is. Nagyjából össze is foglaltuk a motivációt.

A hogyan és a miként már cifrább. Mivel a Jobbik már úgyis önmaga paródiája, belefér ha az egykori ellenséggel cimborál, hátat fordítva múltjának és egykori elveinek, már ha volt neki olyan. Ez a mentőöv a DK lett, vagyis Pintér Tamás legújabb legjobb barátai, a liberálisok. A DK-nak pedig az a Gyurcsány az elnöke, aki szemrebbenés nélkül támadott a tüntetőkre 2006-ban, nem válogatva az eszközök között. Ez ugyanaz a Gyurcsány, aki miatt létrejött a Jobbik, és akit Pintér Tamás is börtönbe akart volna zárni. Most meg egymás mellett könyörögnek a választóknak még ötévnyi fizetésért és szítják a gyűlöletet. Nem csoda, hogy minden nap borul valahol a nagy összefogás.

De akkor mit tett Pintér Tamás Dunaújvárosért a Parlamentben? Hát felszólalt. Ennyi. Népszerű érv az ellenzék körében az, hogy bezzeg Pintér Tamás milyen sokszor felszólalt a Parlamentben és ez milyen remek dolog és ettől ő egy csodálatos ember, aki tesz valamit a körzetéért. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Páran összekeverik ugyanis a felszólalást, a hisztizést és a panaszkodást a cselekvéssel. Az, hogy valaki nyilvánosan szidja a szülővárosát és nem győzi egy szemétdombnak beállítani a saját körzetét az még nem jelenti azt, hogy ő tesz is valamit. Szóval ha legközelebb egy fotelforradalmár a városvezetés ellen szólal fel a facebook-on és szidja a várost, akkor jusson eszébe, hogy pontosan annyit tett Dunaújvárosért, mint Pintér Tamás, szóval igazán büszke lehet magára. És ha valakiben felmerül a kérdés, hogy akkor mi különbség van a facebook-on hisztizés és az Országházban hisztizés között, a válasz az, hogy a milliós fizetés. Ha Pintér Tamás igazán komolyan gondolná ezt a polgármesterkedést és nem csak a pénzre hajtana, akkor lemondana az országgyűlési képviselőségéről. Akkor elhinnénk, hogy sokat kockáztat. Főleg mert már rég megtagadta a saját pártját és azokat, akik rászavaztak. Addig viszont nem bukhat. Ha nyer, jön a fizu további öt évig, ha nem, akkor sincs baj, a kényelmes pesti bársonyszék még mindig ott van a zsíros fizetéssel és ráér kitalálni mikor lépjen be Gyurcsány pártjába, hogy később is meglegyen a pozíció.

Az ellenzék, vagyis a baloldali politikusok (a jobbikosokat is ideértve) remekül értenek ahhoz, hogy mártírt csináljanak saját magukból. Szegény Pintér Tamás is csak azért nem tud mit tenni a körzetért, mert a csúnya fideszes bácsik és nénik nem hagyják. Mondja ő. Jó kérdés akkor, hogy ez miért változna akkor, ha egy egész várost rántana magával az ellenzék mocsarába és nem csak ő egyedül inná meg a levét annak, hogy nem csinál semmit, hanem több, mint negyvenezer ember. Leszámítva persze azt, hogy ez a több, mint negyvenezer ember nem kap ezért milliós fizetést. Ez persze őt totál nem érdekli. És ne legyenek illúzióink, amikor a kampány során Pintér Tamás azt hangoztatja majd, mennyi mindent tehetne a városért, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy eddig ugyan miért nem tett semmit, mire fel a feltételes mód és ha megválasztják miért tűnne el ez a feltételes mód?

Ha pedig ezeket a kérdéseket feltenné neki valaki, ő valószínűleg elővenné a "Nagy szavak, amik semmit se jelentenek és semmi konkrétumot nem tartalmaznak, cserébe jól hangzanak" című könyvet, amit hozzá hasonló hazug politikusoknak írt Gyurcsány Ferenc, és abból idézne valami ideillőt.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.