Újabb szűk DAB-vereség

doszerk - 2019. augusztus 29. 20:12

Hiába szerzett négy gólt is, szoros vereséget szenvedett Tapolcsányban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong cspaata.

Hosszabb, közel kéthetes szünet után játszott újra felkészülési mérkőzést a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este hat órától a szlovák másodosztályban szereplő Topolcany HC vendégeként korcsolyázott jégre. A házigazdák tegnap büntetőkkel legyőzték az Újpest gárdáját, szóval nem várt könnyű mérkőzés a mieinkre, s ezt már az első harmadban érzékelhették is jégkorongozóink, mivel a hazaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést. Acélbikáink a 17. percben egyenlítettek Kovács Bronson találatával, majd a második felvonás derekán, Somogyi révén már a vezetést is megszerezték (1-2).

Kép: DO-archív

Sokáig azonban nem örülhettek ennek, mert Durco három perccel később egalizált, s bár erre Dansereau válaszolt a 36. percben, az utolsó szó joga a szlovákoké volt, akik Hrudik góljával a 40. percben másodszor is egalizálni tudtak (3-3). A harmadik felvonást sajnos a házigazdák kezdték jobban, s már a 46. percben újra magukhoz ragadták a vezetést, s hiába egyenlített Somogyi a játékrész dereka után nem sokkal, az 52. percben megszerezte ötödik találatát is az ellenfél (5-4). A hátralévő időben nagy energiákat mozgósítottak a Bikák az újbóli egalizálásért, ám hiába hozták le kapusukat is a hajrában, újabb gólt már nem tudtak szerezni, így 5-4-es vereséget szenvedtek. Folytatás holnap este hat órától hazai környezetben a Vasas ellen.

Topolcany – DAB 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)

Gólszerzőink: Somogyi 2, Kovács B. 1, Dansereau 1.

A rovat további hírei: Sport

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.

Az éllovashoz látogat a DFC

Az éllovashoz látogat a DFC

2024. ápr. 13.

Iváncsán lép pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat újabb fordulójában vasárnap délután négy órától.