Újra munkában a röplabdázók

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 22. 7:55

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

A mai napon Tomanóczy Tibor vezetőedző megnyitójával kezdetét vette az a munkafolyamat, mellyel a Dunaferr SE röplabdázói megkezdik felkészülésüket az új idényre. Bár a csapattól több távozó is van, akik vagy tanulmányaikat kezdik meg felsőoktatási intézményben, vagy családi okok miatt hagytak fel a sporttal, vagy éppen más egyesülethez igazoltak, a jelek az idényre biztatóak. Ennek egyik jele, hogy a magyar férfi röplabdasport talán utolsó, ma még aktívan sportoló ikonja, igazi világsztárja, Mészáros Dömötör ebben az évben a Dunaferr együttesét erősíti. Rajta kívül még több röplabdázóval folytat tárgyalásokat az egyesület vezetősége, de az ő neveiket most még nem tudjuk nyilvánosságra hozni. Akik a csapat gerincét fogják adni továbbra is azok a tehetséges fiatalok, akik Dunaújvárosban végzik középiskoláikat. Ők azok, akik már belekóstoltak az elmúlt szezon során az NBI-es röplabdázás világába, így azokkal a tapasztalatokkal felvértezve várják az idei bajnokságot.

Mészáros Dömötör rutinja és tudása sokat érhet a Dunaferrnek!

Az első edzésen a hiányzók között volt még Hatvany Zsolt, akivel már megállapodott a folytatásról a klub, valamint azok a fiatal tehetségek, akik jelenleg a korosztályos válogatott összetartásán vesznek részt. Tomanóczy Tibor már a célt is nyilvánvalóvá tette csapata számára, vagyis bekerülni a rájátszás végére a csoportjuk első három helyére, amely a rájátszás során Extra Ligás helyet jelentene.

- Több fiatal távozott együttesünktől, de azok, akikre építeni szerettük volna az idei felnőtt csapatot nálunk maradtak, itt folytatják pályafutásukat. Mészáros Dömötör személyében sikerült erősítenünk, de még további játékosokkal folytatunk egyeztetéseket. Bízom abban, hogy az előttünk álló szezonra tudunk még erősíteni. Nagy örömünkre Hatvany Zsolt vállalta a következő szezont is, így vele, Dömötörrel, valamint azokkal a fiatalokkal, akik az elmúlt szezonban, szezonokban megszerezték tapasztalataikat, méltó ellenfelei leszünk a többi csapatnak.

- Mennyire látod megfelelőnek a csapat korbeli szórósát?

- Mindenképpen nehéz munkának nézünk elébe. Ez nem csak az életkori sajátosságból, hanem abból is fakad, hogy nincs két egyforma év. Tehát hiában van a fiatalokban benne az előző év, évek tapasztalata, minden szezon mást tartogat. Abban bízom, hogy jó csapatot tudunk összerakni. Az biztos, hogy a húzó emberek felnőtt játékosaink, Hatvany és Mészáros lesznek, de ők olyan személyiségek, akik rendet fognak tudni tartani a pályán és azon kívül is. Az még kérdéses, hogy melyik poszton ki fog játszani, a lényeg azonban az, hogy mindenki pluszt adjon hozzá a csapat teljesítményéhez. Az biztos, hogy minden elmenő pótlása nehéz feladat, de pont ez a nehézség adja meg a munka szépségét. És azt is látni kell, hogy azok a fiatalok, akik tőlünk igazoltak el más csapatokhoz, milyen karriert futnak be. Büszkék vagyunk arra, hogy ez így van, hiszen ez a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás nevelő munkáját, tehát saját munkánkat dicséri. De ezt szeretnénk még hatékonyabban végezni.

- Nagyon gyorsan jön az első edzőmérkőzés, melyet augusztus 22-én 17 órától játszotok a Dunaújváros Sportcsarnokban.

- Egy német csapattal fogunk játszani, ami csak azért jöhetett létre, mert az ellenfél edzője, Beregszászi Szabolcs, jó barátom. Itt nem az eredmény számít majd, hanem az, hogy a fiúk minél hamarabb felvegyék az új szezon ritmusát. Ezen kívül természetes módon figyelni kell arra, hogy nehogy valaki sérülést szenvedjen. Az biztos, hogy a meccs arra jó lesz, hogy lássunk egy másik fajta röplabda kultúrát.

Mint azt Tomanóczy Tibor elmondta még, az első igazi megmérettetés a szeptember 14-i Szász Antal Emléktorna lesz, melyen a Komarno, a Pénzügyőr, és a Szolnok lesznek a Dunaferr ellenfelei.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.