Az első tíz perc döntött

doszerk - 2019. szeptember 15. 20:19

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni pénteki győzelem után lényegesen nehezebb feladat várt ma a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely délután öt órától a nyáron tovább erősített Gyergyói HK gárdáját látta vendégül a jégcsarnokban. Az erdélyiek az első fordulóban a címvédő Ferencváros otthonában kaptak ki 3-1-re, éppen ezért egy javítani vágyó, motivált ellenfélre számíthattak Miroslav Ihnacak tanítványai.

A motiváltsággal nem is volt gond gyergyói oldalon, ám a Bikák az első tíz percben valósággal átgázoltak ellenfelükön. Silló Arnold átmentette a Titánok ellen nyújtott jó formáját, s már a 29. másodpercben bepöckölt egy lecsorgó korongot, s mikor a 6. perc legelején Mazurek is bevágott egy kipattanót emberelőnyből, máris 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Ezzel azonban még nem volt vége a hazai gólparádénak, mert egy perccel később Turcotte szólózhatott, s bár próbálkozása lecsorgott a kapuvasról, pont somogyi elé került a pakk, s ő pár centivel, de a gólvonal mögé kotorta azt (3-0). A 10. percben a Bikák harmadik sora is megvillant, s ahogy korábban a többiek, ezúttal Subotic lőtt be egy kipattanót, s már-már eldőlni látszott a találkozó (4-0).

Persze várható volt, hogy a rossz formából kihúzza magát a Gyergyó, ám ehhez kellett két-három hazai kiállítás is, s a 15. percben Lescovs egy bombagóllal használta ki csapata kettős fórját, megszerezve ezzel az erdélyiek szépítő találatát (4-1). A folytatásban nagy erőket mozgósított a Gyergyó gárdája a további felzárkózásért, s bár akadt is helyzetük, Hughson kapus rendkívül magabiztos volt, igaz Ruczuj sem unatkozott a túloldalon.

A második harmad hajrájában nagyon nyomtak a vendégek, de lehetőségeikkel továbbra sem tudtak élni, ráadásul feleslegesen beszedtek a kiállítást is, így emberhátrányban kezdték a záró felvonást. Melyet nagyon magabiztosan tartottak kézben az Acélbikák, s annak ellenére sem szomorkodtak a hazai drukkerek, hogy több tiszta lehetőségből sem sikerült kapuba találni. A hajrá azonban hozott némi izgalmat, mert egy kisebb védelmi kihagyás után Csergő szépített az 56. percben, ám hiába került ezt követően emberelőnybe is a vendégcsapat, az eredmény már nem változott, így a Bikák végül magabiztos, 4-2-es győzelemmel tartották itthon a három pontot.

Miroslav Ihnacak: - Nagyon jól kezdtünk, úgy érzem, hogy gyorsabbak voltunk ellenfelünknél, jól figyeltünk a kipattanó korongokra, ezért igen korán sikerült ellépni a vendégektől. A Gyergyó azonban bizonyította, hogy jó csapat, nagyon keményen játszottak a folytatásban, de mi is jól dolgoztunk, amiért jár a gratuláció a csapatnak.

Leif Strömberg: - Természetesen a rossz kezdés alapjaiban határozta meg a mérkőzést. A hazaiak nagyon ránk jöttek, megnyerték a párharcokat, gyorsak voltak, jól figyeltek a kipattanó korongokra, így sikerült elhúzniuk, ez az időszak nagyon rosszul sikerült számunkra. A folytatásban hiába dolgoztunk sokat és keményen, négygólos hátrányban nem volt könnyű helyzetünk. Az első tíz perc sajnos eldöntötte a találkozót.

DAB – Gyergyói HK 4-2 (4-1, 0-0, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Azari (1), Dansereau, Mazurek 1, Baker, Lendak, Silló 1, Somogyi B. 1 (1), Turcotte (2), Dósa, Hruby, Subotic 1, Pinczés (1), Tamás, Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Gulácsi. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Gyergyói HK: Ruczuj – Góga, Lescovs 1 (1), Constantin, Tendler, Valdix (1), Ferenc, Rasulov, Csergő 1, Pesztunov, Zagidullin (1), Kozma, Nagy, Elekes, Péter, Vorobjev, Crangea, Antal, Bushbacher, Sára, Todor. Vezetőedző: Leif Strömberg.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.