Bravúros pontszerzés

spigott - 2019. szeptember 23. 17:46

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Hazai környezetben, a Phoenix FSE Wizards elleni mérkőzéssel folytatta az NB I-es pontvadászat küzdelmeit hétvégén a DUE-Rudas Floorball Team. A dunaújvárosiak a Komárom elleni 10-7-es verséggel kezdték az idei szezont, míg szombati ellenfelük a Torpedo Justitia elleni 16-3-as sikerrel a háta mögött vágott neki az egyetemi sportcsarnokban megrendezett összecsapásnak. Mely nem kezdődött túl jól a mieink számára, ugyanis az első harmadban csak a vendégek találtak kapuba, s Kelemen Krisztián, valamint Pap Zoltán góljaival 2-0-ra megléptek floorballosainktól.

A második felvonás őrültes versenyfutást hozott, melyben Magosi Erik találatával sikerült megfeleznie hátrányát a mieinknek egyből a játékrész elején, ám a 26. perc derekán már 4-1-es Wizards-előnyt mutatott az eredményjelző.

Löwinger Zoltán felvételei!

A házigazdák azonban nem adták fel a küzdelmet a tetemes hátrány ellenére sem, s Kovács Balázs kettős emberelőnyből, valamint siklósi Zoltán büntetőből szerzett góljával újra megközelítették ellenfelüket, majd a 33. percben lőtt Kiss Péter találattal ki is egyenlítettek (4-4). Erre is volt azonban válasza a "varázslóknak", akik a hajrában megszerezték ötödik góljukat is, így minimális fórból várhatták a harmadik etapot.

A harmadik húsz perc is nagyon izgalmas küzdelmet hozott, melyben előbb a mieink, majd a vendégek játszhattak emberelőnyben, ám az eredmény egészen az 56. percig nem változott. Ekkor azonban Krukk Balázs átadásából Szabó Gyula bevette a Wizards ketrecét, így a parázs csata végül 5-5-ös döntetlennel ért véget, ami természetesen azt is jelentette, hogy floorballosaink megszerezték első pontjukat az NB I idei kiírásában.

DUE-Rudas Floorball Team – Phoenix Wizard FSE 5-5 (0-2, 4-3, 1-0)

DUE-RFT: Majorosi – Balázs, Gutenkunst, Jadlószki Á., Kiss P. 1 (1), Kiss T., Komjáti, Kovács 1, Krukk (1), Lendvai, Magosi 1 (1), Mitli, Pavlicsek, Petrovickij, Siklósi 1, Szabó 1, Dolmán, Pribék (kapus).

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.