Csapadékosra fordul az idő

doszerk - 2019. szeptember 22. 18:42

Csapadékosra fordul és egyúttal melegszik az idő a jövő héten. A hajnalok is melegebbek lesznek, és többfelé alakulnak 20 fok felett a maximumok  - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn kisebb-nagyobb szünetekkel többfelé várható eső, zápor. Délnyugaton és északkeleten néhol zivatar is kialakulhat, a legtöbb csapadék is ezeken a tájakon valószínű. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 15-23 fokig melegszik a levegő.

Kedden az ország nagy részén legalább rövid időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés az északkeleti tájakon várható. Kezdetben délen még előfordulhat eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet általában 8-15 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 19-25 fok között alakulnak.

Szerdán keleten több helyen valószínű eső, zápor, míg másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csupán helyenként lehet csapadék. Késő délutántól azonban a nyugati tájakon felhősödés kezdődik, és estétől ott egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, esetleg egy-egy zivatarra. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 18-24 fok között valószínű.
Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban átmenetileg pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a hajnalban képződő pára- és ködfoltok feloszlását követően kezdetben változóan felhős lesz az ég, délutántól azonban a nyugati, északnyugati területek fölé már egyre több felhő érkezik, és ott már eső, záporeső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 17-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

2024. már. 25.

A periódus elejére változékony napokat, a végére (húsvét hétfőt is ideértve) nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. Masszívan 20 fok fölötti értékekkel búcsúzik a március, nagyon durva.