Dunaújváros Hetilap

Ellenzéki okádék

doszerk - 2019. szeptember 4. 13:11

Csak a fogyatékosok támogatják a kormánypártokat – ezt írta az interneten egy ellenzéki politikus, aki Pápán indult volna képviselőjelöltként, ám a botrány kirobbanása után visszalépett. A fogyatékos új jelző, eddig az önkormányzati kampányban inkább „birkákhoz" hasonlították ellenzéki oldalról a választókat. Az EP-kampányban pedig a patkányozás szólt a legnagyobbat – közölte az M1 Híradó.

„Több ezer pápai polgár tisztelt meg eddig minket azzal, hogy aláírásával fejezte ki bizalmát nekünk. Lombosi Sándor szerint – aki a Jobbik-MSZP stb. képviselőjelöltje – ők szinte valamennyien fogyatékosok” – ezt írta ki közösségi oldalára Pápa polgármestere. Áldozó Tamás bemásolta az ominózus bejegyzést is, amelyben Lombosi Sándor hivatalos képviselőjelölti oldalán arra utalt, hogy szinte csak a fogyatékosok támogatják a kormánypártokat.

Lombosi Sándornak nem ez volt az egyetlen ilyen jellegű megnyilvánulása – erre hívta fel a figyelmet a város polgármestere, aki lefotózta és közzétette azt a pár nappal ezelőtti posztot is, amelyben az ellenzéki képviselőjelölt olyan kijelentéseket terjesztett, minthogy : „a nyugdíjasoknak 9000 forintot ér a lelkiismerete és ennyi pénzért képesek eladni unokáik jövőjét.”

 

Nemcsak a pápai ellenzéki jelölt tett becsmérlő kijelentéseket

A közös ellenzéki polgármesterjelölt, Grőber Attila ezután elhatárolódott Lombosi Sándortól és felszólította, hogy kérjen bocsánatot. A képviselőjelölt pár óra múlva hivatalos oldalán bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől. Nemcsak a pápai ellenzéki jelölt tett becsmérlő kijelentéseket a napokban a nyugdíjasokra és a kormánypárti szimpatizánsokra.

A magyar népnél nincs birkább nép a Földön – ezt írta ki a múlt héten közösségi oldalára a Momentum székesfehérvári jelöltje. Várnagy Emese a magyar egészségügyi ellátást bíráló posztjában arról értekezett, hogy az egészségügy elsorvasztását a magyar emberek behúzott nyakkal nézik végig, örülve a 9000 forintos orbáni ajándéknak. Vagyis a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványnak.

A Fidesz helyi szervezete a választókat lenéző, megalázó kijelentései miatt visszalépésre szólította fel a momentumos képviselőjelöltet. A birkahasonlatot használta a nyugdíjasokra a DK komáromi önkormányzati képviselőjelöltje is. Az Origo beszámolója szerint Balla István közösségi oldalán azt írta: csökkent a birkahús ára, már csak 9000 forintba kerül egy szavazat.

A komáromi Fidesz közleményben tiltakozott és bocsánatkérésre szólították fel az eset miatt az ellenzéki pártokat.

- hirdao.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.