Fucsovics 1:5 után hengerelt

doszerk - 2019. szeptember 18. 17:01

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 66. játékos az első fordulóban a hazai közönség előtt szereplő, selejtezőből főtáblára jutott Alekszej Vatutyinnal (197.) találkozott. Fucsovics a hétvégén még a Davis Kupában, salakon játszott az ukránok ellen 3-2-re megnyert osztályozón, így mindössze két napja volt "átállni" a gyorsabb borításra. Az előzmények után nem volt meglepetés, hogy Vatutyin kezdett jobban, és 23 perc elteltével, 5:1-nél már a szettelőnyért adogatott. Fucsovics azonban nem adta fel, egyre jobban játszott, riválisa pedig egyre többet hibázott, így a magyar teniszező - öt játszmalabdát hárítva - 5:5-nél utolérte ellenfelét.

Kép: MTI/EPA (Andy Rain)

Fucsovics a folytatásban sem lassított, ismét brékelte Vatutyint, így 54 perc után nála volt az előny. A második felvonásra sem változott a mérkőzés képe: Fucsovics azonnal elvette riválisa adogatását, mielőtt Vatutyin sorozatban nyolc elbukott játék után hozta a szerváját. Az orosz ekkor már kevés ellenállást tudott kifejteni, és Fucsovics az 1 óra 26 perces meccs utolsó 12 játékából 11-et hozva győzött. A 27 éves magyar a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Alekszej Vatutyin (orosz) 7:5, 6:1

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.