Gebhardt Áron hazatért!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 19. 8:02

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Hatalmas fegyvertény az a Dunaferr SE röplabda csapata számára, hogy az idei szezonban három felnőttjátékost tudhat soraiban. Mint arról hírt adtunk, városunkban folytatja pályafutását a sportág ma is aktív ikonja, Mészáros Dömötör, aki mellett vállalta a játékot Hatvany Zsolt, a csapat kapitánya. A harmadik kiválóság, akinek szerződése most már hivatalossá vált az a Gebhardt Áron, aki Dunaújvárosban nevelkedett, itt vált korosztályos, majd felnőtt válogatottá, NB I-es játékossá. Kazincbarcikáról tért ismét haza nevelő egyesületéhez. A nagyszerű liberóra igen nagy segítséget jelenthet a csapatnak, hiszen szükség volt olyan játékosra, aki a pályán belül, az említett felnőttek mellett támaszt tud nyújtani a fiatalok számára. De nem csak támaszt, hanem egyben példaképet is jelentenek ők.

- Hogyan fogadtad Tomanóczy Tiborék megkeresését?

- Először is nagyon örülök annak, hogy hazatérhettem, és ismét Dunaújvárosban, a Dunaferr mezében játszhatok. Tomanóczy Tiborék akkor kerestek meg, miután a Kazincbarcikával közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. A megkeresés számomra azért volt plusz öröm, mert fiatalokkal, fiatal csapattal szeretnék maradandót alkotni. Ehhez még több erőt ad, hogy én itt nevelkedtem, itt nőttem fel, és az is, hogy ismét együtt játszhatok Mészáros Dömötörrel, aki két éven keresztül Kazincbarcikán a csapattársam volt. A csapatból Hatvany Zsoltot nagyon jól ismerem, de a fiatalok között is vannak ismerőseim. A beilleszkedéssel nincs gondom, és érzem, hogy jó csapatot fogunk alkotni. Tudok arról, hogy Mészáros Dömötör kérése volt, hogy hazajöjjek, mely nagyon boldoggá tesz, hiszen Kazincbarcikán, majd azt követően, hogy más csapatokhoz eligazolt, remek volt a kapcsolatunk.

- Milyen lesz az idei csapat, melynek a gerincét ti, felnőtt játékosok adjátok?

- Bármilyen helyezést megcélozni még felelőtlenség lenne, de bízom abban, hogy olyan egységes, ütőképes csapatunk lesz, mely nem csak maradandót fog képes alkotni, hanem meglepetéseket is okozhat a bajnokság és a kupa során. Ami erre okot ad az a teljesítmény, hozzáállás, melyet a fiúktól az edzéseken és a felkészülési meccseken látok.

- Ha említetted a felkészülést, most milyen feladatokat végeztek?

- Jelenleg rengeteg a fizikális edzésünk, hiszen a bajnoki rajtig meg kell szereznünk a kellő állóképességet, fizikumot. Éppen ezért mindannyian fáradtak vagyunk, a labdára még nem tudunk kellően koncentrálni, de az edzőmeccsekre megpróbáljuk elérni figyelmünk maximumát. Itt most még az eredmény másodlagos, hiszen a cél az, hogy a szezon kezdetéig minél több meccset tudjunk játszani. A bajnokságban pedig mindenkitől kellenek az extra teljesítmények, hogy minél előrébb végezünk majd a végelszámolásnál.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.