Győzelemmel kezdtek a juniorok

spigott - 2019. szeptember 9. 14:05

A négy gólig jutó Vályi Vanda vezérletével aratott 10-9-es győzelmet az ausztrálok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen a junior női vízilabda válogatott.

Madeira fővárosa, Funchal ad otthont szeptember 9. és 15. között az U20-as női vízilabda világbajnokságnak, melyen természetesen a magyar válogatott is harcba száll az aranyéremért. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar U20-as csapat az ausztrálok elleni mérkőzéssel kezdte meg a csoport küzdelmeit, s bár az ellenfél szerezte a mérkőzés első találatát, a folytatásban egyértelműen az történt a vízben, amit a mieink elterveztek, így az első szünetre 4-2-es előnnyel vonulhatott Faragó Tamás és Petőváry Zsolt együttese.

Kép forrása: mvlsz.hu

A második felvonásban tovább növelte előnyét a magyar válogatott, mely a félidőben már 7-4-re vezetett, s mivel fiataljaink a harmadik negyedet is egy góllal megnyerték, úgy tűnt, hogy simán be is húzzák a győzelmet (9-5). A záró etapban azonban nagy hajrába kezdett az ausztrál csapat, mely sorozatban három gólt szerezve csökkentette minimálisra hátrányát, de a negyedik találatát jegyző Vályi Vanda villanására már csak kilenc másodperccel a meccs vége előtt tudott válaszolni az ellenfél, s ez azt jelentette, hogy a magyar junior válogatott végül 10-9-es sikerrel kezdte meg szereplését az U20-as világbajnokságon.

Fiataljaink legközelebb kedden délelőtt 11:20-kor ugranak medencébe az Egyesült Államok ellen, mely a nyitófordulóban 11-11-es döntetlent ért el a japánokkal szemben.

Magyarország–Ausztrália 10–9 (4–2, 3–2, 2–1, 1–4)
Gólszerzők: Vályi V. 4, Faragó K. 3, Faragó B. 2, Kiss E.

A női juniorválogatott vb-kerete

Kapusok: Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon.

Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda.

Edzők: Faragó Tamás, Petőváry Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.