Győzelemmel zártak a juniorok

spigott - 2019. szeptember 11. 15:22

Nem kezdett jól, ám végül kétgólos, 12-10-es sikert aratott a japánok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen a magyar junior női vízilabda válogatott.

A japánok elleni mérkőzéssel fejezte be a világbajnokság csoportküzdelmeit ma kora délután a dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar junior női vízilabda válogatott, melynek mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy biztosan továbbjusson csoportjából. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a japánok az ausztráloktól csak egy góllal kaptak ki, míg a mieinket legyőző Egyesült Államokkal ikszeltek, vagyis nagyon oda kellett figyelnie a mieinknek arra, hogy milyen teljesítményt nyújtanak.

Az első negyed sajnos egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt Faragó Tamás együttese elképzelte, mert hiába szerzett vezetést Muzsnay Fanni már a 2. percben, erre egymás után lőtt négy góllal válaszolt ellenfelünk, mely az 5. perc legvégén már 4-1-re vezetett.  Hiába szépített Rybanska még a hajrában, erre is volt válasza a japánoknak, így az első nyolc perc végén 5-2-es hátránnyal vonulhattunk a pihenőre. A második negyedre viszont nagyon összekapta magát együttesünk, mely támadásban és védekezésben sem tudott hibázni, sorozatban négy gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a félidei pihenőre már 6-5-ös vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően többször is sikerült "elhúznia" két góllal a magyar fiataloknak, ám az ellenfél rendre válaszolni tudott a mieink találataira, így a 4-4-es harmadik negyed után is bőven ígért még izgalmat a véghajrá (10-9). A negyedik felvonás első három percében újabb két találatot szerezve léptek el 12-9-re vetélytársuktól fiataljaink, s mivel a mérkőzésből hátralévő négy percben már csak egyetlen japán gólra futotta, így a rossz kezdés ellenére végül 12-10-es sikert aratott junior válogatottunk. Ezzel a mieink már biztosan továbbjutottak csoportjukból, ám arról, hogy első, vagy második helyen, a délután öt órakor kezdődő Egyesült Államok - Ausztrália mérkőzés dönt majd.

Magyarország – Japán 12-10 (2-5, 4-0, 4-4, 2-1)

Gólszerzőink: Vályi Vanda 3, Rybanska Natasa 3, Petővári Luca 2, Utassy Janka 2, Muzsnay Fanni 1, Kiss Eszter Lara 1.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.