Hazai pályán folytatja a Kohász!

doszerk - 2019. szeptember 6. 18:06

Bravúr kell a pontszerzéshez az Érd elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Nagy csatában aratott kétgólos, 29-27-es sikert Békéscsabán a bajnokság első fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre igen nehéz feladat vár a pontvadászat második találkozóján is. Szombaton este hat órától ugyanis az az Érd gárdája látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, mely évek óta a bajnokság legjobb csapatai közé tartozik. Szabó Edina tanítványai nem kezdték jól az idei szezont, ám a Fradi elleni háromgólos hazai vereségük mindenképpen a vállalható kategóriába tartozik, de abban biztosak lehetünk, hogy Dunaújvárosba a javítás, a győzelem reményében érkezik hétvégi ellenfelünk.

A két gárda a nyári felkészülés alatt két alkalommal is találkozott egymással, s a Szekszárdon, valamint Érden lejátszott mérkőzéseken az érdiek örülhettek két egygólos győzelemnek. György László vezetőedző szerint azonban a mieinknek nem ezekből a meccsekből kell kiindulniuk, s ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzenek szombati vetélytársuktól, a DKKA csapatának minden tagjától kiváló teljesítményre lesz szükség.

Kép: DO-archív

- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a Békéscsaba elleni volt. Az Érd egy nagyon jó csapat, minden poszton két kiváló játékosa van, magasak, tömegben is többek, mint a mieink, s emellett nagy sebességgel is játszanak. Fel kell velük vennünk a versenyt, s többet kell tennünk a békéscsabai meccshez képest ahhoz, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Ez elsősorban a védekezésre igaz, erre a héten nagyobb hangsúlyt is fektettünk az edzéseken, s a mérkőzésig hátralévő gyakorlásokon is ezzel foglalkozunk majd. Játszottunk ugyan az érdiekkel a felkészülési időszakban, de azokból a meccsekből komoly következtetéseket nem szabad. Jó mérkőzéseket játszottunk, természetesen azoknak is megvoltak a tanulságai, csakúgy, mint az érdiek Ferencváros elleni bajnoki nyitányának is, melyet az elmúlt napokban mi is kielemeztünk. Előnyünkre válhat, hogy hazai pályán játszunk, előnyünkre válhat, hogy a közönség segít majd bennünket, erre szeretnénk kérni is őket, s mi megteszünk majd mindent azért, hogy jól szerepeljünk. A találkozó esélyese ezzel együtt az érdi csapat, ám ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a bravúrról, s mi is a győzelem reményében lépünk pályára szombaton, ám ehhez minden játékosunktól kiemelkedő teljesítményre lesz szükség. Ferenczy Fruzsina kisebb sérüléssel bajlódik, még az is lehet, hogy műteni kell, így az ő játéka kérdéses az Érd ellen.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.