Hazai pályán folytatja a Kohász!

doszerk - 2019. szeptember 6. 18:06

Bravúr kell a pontszerzéshez az Érd elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Nagy csatában aratott kétgólos, 29-27-es sikert Békéscsabán a bajnokság első fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre igen nehéz feladat vár a pontvadászat második találkozóján is. Szombaton este hat órától ugyanis az az Érd gárdája látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, mely évek óta a bajnokság legjobb csapatai közé tartozik. Szabó Edina tanítványai nem kezdték jól az idei szezont, ám a Fradi elleni háromgólos hazai vereségük mindenképpen a vállalható kategóriába tartozik, de abban biztosak lehetünk, hogy Dunaújvárosba a javítás, a győzelem reményében érkezik hétvégi ellenfelünk.

A két gárda a nyári felkészülés alatt két alkalommal is találkozott egymással, s a Szekszárdon, valamint Érden lejátszott mérkőzéseken az érdiek örülhettek két egygólos győzelemnek. György László vezetőedző szerint azonban a mieinknek nem ezekből a meccsekből kell kiindulniuk, s ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzenek szombati vetélytársuktól, a DKKA csapatának minden tagjától kiváló teljesítményre lesz szükség.

Kép: DO-archív

- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a Békéscsaba elleni volt. Az Érd egy nagyon jó csapat, minden poszton két kiváló játékosa van, magasak, tömegben is többek, mint a mieink, s emellett nagy sebességgel is játszanak. Fel kell velük vennünk a versenyt, s többet kell tennünk a békéscsabai meccshez képest ahhoz, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Ez elsősorban a védekezésre igaz, erre a héten nagyobb hangsúlyt is fektettünk az edzéseken, s a mérkőzésig hátralévő gyakorlásokon is ezzel foglalkozunk majd. Játszottunk ugyan az érdiekkel a felkészülési időszakban, de azokból a meccsekből komoly következtetéseket nem szabad. Jó mérkőzéseket játszottunk, természetesen azoknak is megvoltak a tanulságai, csakúgy, mint az érdiek Ferencváros elleni bajnoki nyitányának is, melyet az elmúlt napokban mi is kielemeztünk. Előnyünkre válhat, hogy hazai pályán játszunk, előnyünkre válhat, hogy a közönség segít majd bennünket, erre szeretnénk kérni is őket, s mi megteszünk majd mindent azért, hogy jól szerepeljünk. A találkozó esélyese ezzel együtt az érdi csapat, ám ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a bravúrról, s mi is a győzelem reményében lépünk pályára szombaton, ám ehhez minden játékosunktól kiemelkedő teljesítményre lesz szükség. Ferenczy Fruzsina kisebb sérüléssel bajlódik, még az is lehet, hogy műteni kell, így az ő játéka kérdéses az Érd ellen.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.