Hetedik helyen a juniorok

spigott - 2019. szeptember 16. 8:01

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

A hetedik hely megszerzéséért ugrott medencébe vasárnap este a magyar junior női vízilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar csapat ellenfele a kínai válogatott volt, s bár a meccs első három percében nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába, a folytatásban állva hagyta a kínaiakat együttesünk, mely egymás után négy alkalommal is mattolta vetélytársát, így az első szünetre már 4-0-s előnnyel vonulhatott. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben az ellenfél kétszer, míg a mieink háromszor találtak kapuba, vagyis a második félidőre kanyarodva magabiztos, 7-2-es vezetésnek örülhettek Faragó Tamás és Petőváry Zsolt tanítványai.

A harmadik nyolc percben igyekezett taktikusan őrizni előnyét együttesünk, s bár ezt az időszakot 2-1-re a kínaiak nyerték, nem forgott komoly veszélyben a magyar vezetés. A záró etapban viszont már esélyt sem adott ellenfelének együttesünk, mely végül 12-7-es győzelemmel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét. Az aranyérmet a mieinket is legyőző oroszok szerezték meg, miután a fináléba nagyon sima, 11-5-ös sikert aratott a hollandok ellen.

Kína – Magyarország 7-12 (0-4, 2-3, 2-1, 3-4)
Gólszerzőink: Faragó Kamilla 4, Rybanska Natasa 3, Vályi Vanda 2, Ármai Zita 2, Faragó Berta 1.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.