Javában tart a röplabdázók felkészülése

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 12. 8:08

A Dunaferr SE felnőtt együttese az idén is a Szász Antal Emléktorna megrendezésével folytatja felkészülését a 2019/2020-as bajnoki szezonra.

A Dunaferr SE NB I-es csapata az idén átalakult kerettel vág neki a 2019/2020-as bajnoki szezonnak. A fiatal, iskoláikat befejező, vagy tanulmányaikat más iskolában folytatók helyére érkezett Magyarország egyik legkomolyabb, ma is aktív legendás játékosa, Mészáros Dömötör, valamint visszatért a csapathoz a válogatott liberó, Gebhardt Áron. Tomanóczy Tibor vezetőedző így az idei szezonban nem csupán egy, hanem három felnőtt játékosra is számíthat, hiszen főállású munkahelye mellett továbbra is vállalta a játékot a csapat kapitánya, Hatvany Zsolt. Reményeink szerint tőlük, és a velük egy csapatot alkotó fiataloktól magas színvonalú játékot láthatunk, amely eredményességben is megmutatkozik a szezon során. A röplabda NB I-ben a lebonyolítás a tavalyihoz hasonló lesz, hiszen a csapatokat két csoportba sorolták.

A mieink a Debrecen, a Kaposvár, a Magyar Utánpótlás Válogatott, a MÁV Előre, a Pénzügyőr és a Szolnok mellé kerültek. Az eredményesség eléréséhez komoly munkára lesz szüksége a klubnak, melynek első állomása az immár kilencedik éve megrendezésre kerülő Szász Antal Emléktorna, melyet szeptember 14-én 10 órától rendez az egyesület a Dunaújváros Sportcsarnokban, tudtuk meg Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől.

Gebhardt Áron Kazincbarcikáról tért vissza Dunaújvárosba! (Kép: DO-archív)

- Jelenleg a felkészülés derekánál járunk, így az emléktornán arra kaphatunk választ, hogy most, az adott pillanatban hol tatunk. A DSE Röplabda Akadémiára épülő Dunaferr SE továbbra is hosszú távon gondolkodik, így az elsődleges célunk a kiváló utánpótlás nevelése, akiket folyamatosan be kívánunk építeni a felnőtt csapatba. Az idén azonban olyan tapasztalt játékosokkal tudtunk erősíteni, aki mind a pályán belül, és azon kívül is segíteni tudnak bennünket a céljaink elérésében.

A Szász Antal Emléktornán az előző évek hagyományaihoz hűen most is négy csapat vesz részt. A házigazda Dunaferr együttesén kívül a Pénzügyőr SE, a Szolnoki Főiskola RKSI és a VK Spartak UJS Komárno gárdái játszanak egymás ellen.

A mérkőzések kezdési időpontjai:

Az első mérkőzés időpontja fix, a többi információ jellegű:

10:00  Dunaferr SE – Pénzügyőr SE

11:30   Szolnoki Főiskola RKSI – VK Spartak UJS Komárno

13:00  Szolnoki Főiskola RKSI – Dunaferr SE

14:30  Pénzügyőr SE – VK Spartak UJS Komárno

16:00 VK Spartak UJS Komárno  – Dunaferr SE

17:30  Pénzügyőr SE – Szolnoki Főiskola RKSI

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.