Dunaújváros Hetilap

Kocsis Máté: a kormánypártoknak alkalmas jelöltjei vannak

doszerk - 2019. szeptember 11. 7:59

A Fidesz frakcióvezetője szerint az alkalmasság fontos feltétel az önkormányzati választáson, a kormánypártoknak pedig alkalmas, kipróbált polgármesterjelöltjei vannak.

Kocsis Máté a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban rendezett keddi lakossági fórumon hangsúlyozta: olyan jelöltet kell választani, aki alkalmas a közös ügyek intézésére. A választók súlyos becsapásának nevezte azt a baloldali retorikát, miszerint az ellenzék azért akarja elfoglalni az önkormányzati székeket, hogy elégtételt vegyen vélt vagy valós sérelmeiért és ezekből a pozíciókból buktathassa majd meg később a kormányt.

Kocsis Máté hozzátette, polgármestert nem országos politikai meccsek megvívására választunk, hanem arra, hogy segítsék településük fejlődését. A beregi kisváros művelődési központjában tartott fórumon a fideszes politikus elmondta, a kormánypártok ebből a szempontból szerencsés helyzetben vannak, mert soraikban olyan kipróbált, tapasztalt, harcedzett és bevált polgármesterek vannak, akik képesek irányítani egy falvat vagy várost. Ezzel szemben az ellenzéki oldalon alkalmatlan jelöltek vannak - értékelt.

A választóknak azt kell eldönteniük, hogy ki lesz az, aki a következő fél évtizedben az otthonuk ügyeit fogja intézni - hívta fel a jelenlévők figyelmét Kocsis Máté. Hozzátette, "bármennyire is nem tetszik ez az ellenzéknek", ez nem politikai kérdés, hanem október 14-től már a mindennapok kérdése lesz.

Kocsis Máté előadásában kitért arra, az elmúlt kilenc évben nagyon komoly eredményeket ért el a Fidesz-KDNP vezette kormány: csökkent az államadósság, évről évre növekszik az ország a gazdasági teljesítménye, 800 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma és az Európát sújtó népesedési válsággal ellentétben a magyar kormány nem a migrációs, hanem a családtámogatás útját járja.
Emlékeztetett, a kormányban és a Fidesz politikai közösségeiben volt elég erő és akarat az önkormányzatok tetemes, mintegy 1400 milliárd forint értékű adósságának átvállalására, ez pedig országszerte lehetőséget adott arra, hogy a helyhatóságok a bevételeiket ne törlesztésre, hanem a saját környezetük fejlesztésére tudják fordítani.

Magyarország gazdasági növekedése Európában az első, az ország felé irányuló befektetési hajlandóságot tekintve régióvezetők vagyunk, a szigorú migrációs politika miatt pedig a kontinens legbiztonságosabb országa a miénk - sorolta a Fidesz frakcióvezetője. Megjegyezte, Budapestet választották meg nemrégiben Európa legélhetőbb fővárosának, és a vidéki települések turisztikai fejlődése is egyre erősebb, ez a felfelé ívelő fejlődési pálya pedig később is komoly lehetőséget tartogat.

A következő években ezért szükség lesz a kormány, illetve az önkormányzatok, a települések és a polgármesterek közötti szövetség megerősítésére - hangsúlyozta Kocsis Máté, jelezve, ezt a szövetséget kell október 13-án legitimáltatni a választókkal.

Az önkormányzatok és a kormány szövetségéről szólva elmondta, "ilyen együttműködést az tud kötni a kormánnyal, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy jó kapcsolatban van vele".

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.