Második helyen végzett a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 23. 8:08

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Ezúttal Székesfehérváron lépett fel felkészülési tornán a Dunaferr SE röplabda csapata. A hat csapatos rendezvényen a Nyitra, a MAFC, a Bratislava, a Sümeg és a hazai MÁV Előre neveztek a mieinken kívül. Az első összecsapáson a fővárosiak ellen léptek pályára Hatvany Zsolték, amely találkozón voltak nagyon szép időszakaink is, ennek ellenére a bravúr, vagyis a MAFC legyőzése nem sikerült. Sajnos a szettek sem lettek szorosak (25-16, 25-18, 25-20), vagyis sima 0-3 lett a vége. A második meccsen viszont, a Bratislava ellen sikerült a győzelem annak ellenére, hogy az első szett még elment (25-23), ezt követően azonban fordított (25-27, 20-25) a Dunaferr, és a három szettig tartó összecsapást 1-22 arányban nyerte meg. A harmadik találkozót a Sümeg ellen játszották Tomanóczy Tibor tanítványai. Ezen a találkozón a fiúk az első, szoros felvonás után (25-23) már magabiztos játékot mutattak, és végül 25-20-as és 25-13-as szettekkel 3-0-ra győztek. Ekkor a fiúk számára az volt a tét, hogy amennyiben legyőzik a hazai MÁV Előrét, akkor bekerülnek a torna döntőjébe.

Kép: DO-archív

Ezt azonban mindkét fél tudta, éppen ezért nagyon komolyan vette a meccset, melynek első felvonását a mieink nyerték 25-23-ra. A folytatásban sem állt le az újvárosi gépezet, melynek az lett a vége, hogy a szettet 25-18-ra zárták le Tomanóczy Bálinték, vagyis ekkor eldőlt, hogy mi leszünk a döntő egyik résztvevője. A harmadik felvonásra fejben kiengedtek a fiúk, így azt a hazaiak nyerték 25-22-re, a lényeg azonban a meccs 2-1-es megnyerése volt. Ezzel kialakult a helyosztók párosítása, mely alapján a Dunaferr vasárnap délben játszhatta visszavágóját a MAFC ellen. Az éjszakai pihenő jót tett a csapatoknak, mivel a döntő igen magas színvonalat hozott. A mieink szépen tartották magukat az első felvonásban fővárosi ellenfelükkel szemben (14-16), a végjátékra ez a lendület azonban nem tartott ki (20-25). A második szett sajnos nem sikerült jól, hiszen abban végig a MAFC dominált, akik végül 25-19-el húzták azt be. Ezzel, a harmadik felvonás ellenére eldőlt, hogy a mieink a második helyen zárják a tornát, de azért fiaink a harmadik játékra összekapták magukat. Nagyszerű játékkel húztak el 14-9-re, mely előnyt még növelni is tudtak (16-9). A vége 25-16 lett, vagyis győztes szettel zárta a tornát együttesünk.

Eredmények:
MAFC – Dunaferr 3-0
Bratislava – Dunaferr 1-2
Sümeg – Dunaferr 0-3
MÁV Előre – Dunaferr 1-2
Döntő:
MAFC – Dunaferr 2-1

A Dunaferr összeállítása: Ambrus, Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Sümegi (liberó), Majoros, Hatvany, Iván G., Mészáros, Kecskeméti, Tamasi, Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.