Nem megy hazai pályán

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 15. 19:58

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.

A labdarúgó NB III hetedik fordulójában a Dunaújváros a Dabas-Gyón FC együttesét fogadta. Izgalmas, éles meccsre számíthattunk a két hétponttal rendelkező csapat összecsapásán, melyen abban bíztunk, hogy a DPASE végre hazai pályán is győzni tud. Ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a mai ellenfél győztes szériában érkezett újvárosba, mivel legutóbbi két meccsét megnyerte. Villámrajtot vett a hazai csapat, hiszen egy remek akció végén Kovács a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát (1-0). A 11. perc elején megrúghatta volna Tóth a másodikat is, aki Kovács passza után külsővel tekert el a kapu mellett. A folytatásban is a hazaiak voltak mezőnyfölényben, melyet Puskás távoli lövése mutatott legjobban, majd a második gólunk. Ez a huszadik percben Busa harcosságából született, aki nem ismerve elveszett labdát helyezett a kapuba (2-0).

Ennek azonban nem sokáig örülhettünk, mivel egy védelmi hibát kihasználva Soós szépített (2-1). A következő percek is lendületes, élvezetes, de gólhelyzetek nélküli játékot hoztak. Az első félóra végén Pokorni védett nagyot az előre törő Ablonczy fejese után, majd Steer vetődve tolta oldalra Csendes lövését. A 37. percben Hompót ívelt jól a hosszú sarok felé, melyre Kis érkezett, akinek fejese alig ment el a kapu mellett. A szünetig a mezőnyben folyt a játék, újabb helyzetek nélkül. A térfélcsere után jól kezdett az újváros, hiszen egyből Hompót került helyzetbe, de lövését blokkolták a védők. Az 52. percben szép baloldalon futó akciót vezetett Busa, aki el is vállalta a lövést, az azonban a kapufán csattant. Nagy tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt három perccel később, végül azonban Steer le tudta húzni a labdát.

A következő időszak a vendégcsapaté volt, hiszen percekig nem tudott kijönni a DPASE saját térfeléről. Ekkor Pokornitól jött a bravúr, aki Varga lövését ütötte ki. A fölényt érezve kettős cserét hajtott végre a hazai csapat, Tapiska és Szepessy érkeztek, mindketten csatár posztra. Ez látható lendületet hozott csapatunk játékába, de azért Pokornitól is kellett bravúr, aki Popovics szabadrúgását védte. A következő negyed óra kiegyenlített küzdelmet hozott, majd Szepessy puskázta el a meccslabdát a vége előtt hét perccel. Ami hihetetlen volt az az a védelmi hiba, melyet Csendes és Kis hoztak össze, akik tizenegyeshez juttatták a vendégeket. A büntetőt Soós végezte el, aki pontosan, nagy erővel tette a labdát a kapufa mellé (2-2). Az utolsó percekben mindkét fél megpróbálta eldönteni, de újabb gól nem született. A DPASE így hazai pályán továbbra sem tud győzni.

Dunaújváros PASE – Dabas-Gyón FC 2:2 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa (Szepessy a 67. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Beszterczei (Tapiska a 67. percben), Puskás, Hompót, Kovács, Tóth (Al-Sherai a 89. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Dabas-Gyón FC: Steer – Sallay, Szabó (Molnár a 82. percben), Popovics, Bodnár, Ablonczy, Soós, Varga (Nagy a 72. percben), Gaszner, Grabant, Zsivoczky-Pandel (Kürti a 46. percben). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.