Dunaújváros Hetilap

Ötezer forintos támogatás a tisztelet jegyében

2019. szeptember 27. (péntek) 7:30 - Molnár Emese

Már 1972 óta él városunkban Mott Jánosné Ida néni. A mindig mosolygós, jókedvű hölgy nagy örömmel fogadta otthonában Cserna Gábor polgármestert, aki virágcsokorral, ajándékkosárral kedveskedett neki.

A találkozó apropóját az adta, hogy városunk önkormányzata az idősek világnapja alkalmából, az idősek iránt érzett tisztelet jeleként ötezer forinttal támogatják a helyi nyugdíjasokat.

Ezt a támogatási formát a költségvetés függvényében évente kétszer szokták postai úton kézbesíteni az érintetteknek. Ida néni is már megkapta, és megköszönte a polgármesternek a lehetőséget. Ezen kívül a legutóbbi közgyűlésen arról is döntöttek a képviselők, hogy kétszer háromezer, vagyis összesen hatezer forint távhőtámogatást is biztosítanak a nyudíjasoknak. Az utalványt a látogatáskor személyesen adta át Cserna Gábor az idős hölgynek. Ezt a melegvíz- illetve a távhőszolgáltatás díjának megfizetésére használhatják fel az idősek.

  

Az ajándékok átadása után beszélgettek még a mindennapokról. Ida néni a szabadidejében szeret kézimunkázni, horgolni, csipkét és különféle díszeket készíteni. Hálája jeléül a polgármesternek is átadott egy ilyen saját kézzel készült alkotást. 

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.