Rajtra készen az Acélbikák

doszerk - 2019. szeptember 13. 8:14

Fegyelmezett, hatékony játékra lesz szüksége a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ahhoz, hogy elhozza a bajnoki pontokat a szezon nyitómeccséről.

A Fehérvári Titánok elleni székesfehérvári mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit pénteken este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványai megterhelő heteken vannak túl, a nyári felkészülés ideje alatt alaposan meghajtotta a csapat tagjait a szakvezetés, mely összesen hét edzőmérkőzésen igyekezett finomítani a mieink játékán.

Ami a székesfehérváriakat illeti, a Titánok kerete is jelentősen átalakult a nyáron, tíz játékosuk is távozott az előző szezon után, s őket házon belül igyekeztek pótolni, de rajtuk kívül természetesen légiósokat is hoztak a csapathoz, így jelenleg két kanadai hátvéddel és két kanadai csatárral is rendelkeznek. Az előszezon felemásan alakult a Titánok számára, ugyanis hét edzőmeccsükből hármat nyertek meg, míg négy alkalommal vereséget szenvedtek. Az Acélbikákkal kétszer is megmérkőzött Kiss Dávid alakulata, s a Dunaújvárosban elszenvedett 4-1-es vereség után Székesfehérváron csak hosszabbítás után maradtak alul csapatunkkal szemben, s ez azért óvatosságra intheti jégkorongozóinkat a péntek esti szezonnyitó előtt.

Keegan Dansereau-tól sokat várnak az Acélbikák drukkerei! (Kép: DO-archív)

Melyre természetesen nagyon készül együttesünk is, ám mint azt Miroslav Ihnacak vezetőedző elárulta, a remélt győzelemhez sok mindenben javulniuk kell a a két gárda legutóbbi meccséhez képest.

"Természetesen volt egy felkészülési tervünk a nyáron, melyet igyekeztünk megvalósítani, ám napról napra azért edzünk és gyakorlunk, hogy minél jobbak legyünk. A nyári felkészülési időszak elején még nem ismertük a csapatot, de ez a bő egy hónap elég volt arra, hogy feltérképezzünk mindenkit, s az elvégzett munka alapján úgy gondolom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra. Mint minden meccs, úgy a Titánok elleni szezonnyitó is nehéznek ígérkezik, mert pénteki ellenfelünk egy jó csapat, játékosai jól korcsolyáznak, agresszív hokit játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok. A recept egyértelmű, a győzelemhez jobban kell játszanunk a Titánoknál, s több gólt kell lőnünk náluk, ám ez azért nem ilyen egyszerű. A felkészülési mérkőzéseinken, így a legutóbbi székesfehérvári találkozón is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek kihasználásán azért bőven lehet még javítani. Ebben mindenképpen előrébb kell lépnünk, de a fegyelmezettség terén is tudunk még javulni, el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat, mert ezekkel csak az ellenfelet hozzuk jó helyzetbe" – fogalmazott Miroslav Ihnacak vezetőedző.

S, ha már fegyelmezettségről van szó, az Acélbikákhoz kapcsolódó hír még, hogy a szezon első két mérkőzését kénytelen lesz kihagyni Németh Péter, akit még a Vasas elleni edzőmeccsen elkövetett ütközése miatt tiltott el két találkozóra a fegyelmi bizottság, így csapatunk csatára kénytelen lesz kihagyni a Titánok elleni szezonnyitó mellett a vasárnapi, Gyergyói HK elleni hazai találkozót is.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.