Rangadó vár a Kohászra

doszerk - 2019. szeptember 21. 8:08

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.

Három mérkőzést követően két vereséggel és egy győzelemmel áll a K&H női kézilabda liga nyolcadik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai az első fordulóban Békéscsabán nyertek, majd előbb hazai környezetben szenvedtek egygólos vereséget az Érdtől, míg a legutóbbi fordulóban hiába álltak még a 47. percben is egálra a Fradival, végül 31-23-as vereséget szenvedtek az előző bajnokság ezüstérmesének otthonában.

Kézilabdázóink természetesen szeretnének visszatérni a győzelem útjára, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis ma este hat órától ismét idegenben, az MTK otthonában kell helyt állnia a Kohásznak. A fővárosiak már négy találkozót játszottak az idei bajnokságban, s bár esélyesebb vetélytársaiktól sima vereséget szenvedtek, a Békéscsabát legyőzték, így a mieinkhez hasonlóan két szerzett ponttal állnak a tabellán. A nyáron megerősített MTK-val két alkalommal is találkoztunk a felkészülési időszakban, ám ezek a mérkőzések is szoros küzdelmeket hoztak, ugyanis Dunaújvárosban 27-26-ra sikerült nyerni az MTK és a Fradi vegyes csapata ellen, míg az Érdi Kupán 30-30-as döntetlenre végeztünk Golovin Vlagyimir tanítványaival.

Képek: DO-archív

Tovább nehezíti a mieink helyzetét, hogy Ferenczy Fruzsinára és Triscsuk Krisztinára sem számíthat a szakvezetés, ám György László vezetőedző bízik abban, hogy sikerül olyan elszántan és harcosan játszaniuk ma este hat órától, mint tették azt a Ferencváros elleni találkozó nagyobbik részében.

- Nagyon biztató volt a Ferencváros elleni ötven percünk, abból tudunk meríteni. Bátran, tudatosan kézilabdáztunk, nem ijedtünk meg nagy múltú ellenfelünktől. Továbbra is vannak sérültjeink, de a lehetőségeinkhez képest igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló mérkőzésre is. Ez egy rangadó lesz számunkra, s nagy a valószínűsége annak, hogy ez is az utolsó percekben dől majd el, éppen ezért sokat dolgoztunk azon a héten, hogy a véghajrában is jól tudjunk koncentrálni, s jó döntéseket hozzunk. Nagyon bízom abban, hogy kevesebb olyan hibát követünk el, amit nem az ellenfél kényszerít ki.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.