Sportolj Dunaújváros!

doszerk - 2019. október 10. 10:23

Nagyszabású programsorozatnak ad otthont október 10-én a Dunaújvárosi Sportcsarnok és a Városháza tér, ahol a Sportolj Dunaújváros! elnevezésű rendezvényen mozoghatnak, szórakozhatnak a résztvevők.

Jótékonysági akcióval egybekötött sportrendezvényre várnak minden kedves érdeklődőt október 10-én, csütörtökön a Dunaújvárosi Sportcsarnokban és a Városháza térre. A Sportolj Dunaújváros! elnevezésű rendezvény főszervezője a helyi Tourinform iroda, fővédnöke Cserna Gábor polgármester, míg az Aneszteziológia és Intenzív Betegosztály számára meghirdetett jótékonysági akció fővédnöki posztját dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltató Hivatal elnöke és Dunaújváros Díszpolgára vállalta el.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett rendezvényre több volt dunaújvárosi sportolót hívnak meg a szervezők, akik az utánpótlás sportolók versenyeztetése mellett viadalra hívják a városi intézményeket is, a kilátogató szurkolóknak és érdeklődőknek különböző szórakoztató és kulturális programokkal kedveskednek, míg a már említett jótékonysági akcióban egy lélegeztető gépre rendeznek gyűjtést az Aneszteziológia és Intenzív Betegosztály részére.

A programok október 10-én reggel nyolc órától kezdődnek a Dunaújvárosi Sportcsarnok és Sportcentrumnál, ahol többek közt labdarúgás, kézilabda, röplabda és utcai kosárlabda, különböző ügyességi versenyek várják a résztvevőket, de itt rendezik meg a Nemzetközi Erősemberek Csapatversenyét is. A Városháza téren délután kettő órától tartják meg a Sportolj Dunaújváros! eredményhirdetését, délután négy órakor Cserna Gábor polgármester mond beszédet, majd ezt követően verses-zenés műsorok, koncertek színesítik a programot, így 17 órától Herceg, 17:30-tól LL Junior, majd este héttől a Punnaní Massif előadásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvény műsorvezetői feladatait Szárszó Lajos, Szirmai György és Szilágyi Tibor látják el, míg a betétprogramok között ugrálóvár, arcfestés, mesebusz várja a gyermekeket, de lehet tombolát is vásárolni, melynek fődíja két jegy lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra.

Programok időrendben (Dunaújváros Sportcsarnok és Sportcentrum):

08:00 Sportkupa a középiskolás Intézményeknek (Foci, Kézi, Röpi, Utcai kosár)
09:30 Sportolj Dunaújváros! Megnyitó a Sportoló gyerekeknek!
09:45 Bemelegítés Csapó Nórival
10:00 Ovi Futás
10:00 Ügyességi sorversenyek az általános iskolásoknak 4 korcsoportban
10:45 Fekete László 9X Erősember Világbajnok Megnyitója
11:00 Nemzetközi Erősemberek Csapatversenye több ország részvételével
Egészségügyi mérések és tanácsadások az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) részvételével

Programok időrendben (Városháza tér):

14:00 Eredményhirdetés a Sportolj Dunaújváros! Kupáinak
15:00 Kerekasztal beszélgetés (Egykori kiváló sportszakemberekkel, játékosokkal)
15:30 Sportolj és Fuss (Felső Duna-parti szakasz)
16:00 Cserna Gábor polgármester megnyitója
16:20 Szilágyi Tibor vers
16:30 Rosta Géza interaktív verses zenés műsora gyerekeknek, felnőtteknek
17:00 Herceg
17:30 LL Junior
18:40 Tombola
19:00 Punnany Massif

Betétprogramok:

Ugrálóvár gyerekeknek
Arcfestés kicsiknek és nagyoknak
Mesebusz a gyerekeknek
Gasztronómia vendéglátás a helyszínen
Tombola vásárlás (1 díj: 2 db jegy az EB-re, 2 díj: Bérlet az összes klub mérkőzéseire, 3 díj: Sportfelszerelés és sportcsomag)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.