Szoros siker a megyeszékhelyen

doszerk - 2019. szeptember 5. 21:04

Hiába vezetett három góllal is, csak hosszabbítás után gyűrte le a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a Fehérvári Titánok otthonában játszotta a nyári felkészülési utolsó edzőmérkőzését ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A két gárda az idei előszezonban már találkozott egymással, s a dunaújvárosi találkozón 4-1-re a mieink nyertek. Ahogy a mieink, úgy a fehérváriak is szerették volna sikerrel zárni nyári felkészülésüket, így érdekes, izgalmas meccsre volt kilátás a megyeszékhelyen.

Az összecsapást a Bikák kezdték erősebben, s ugyan egy-két helyzete akadt a házigazdáknak is, jobbára az történt a jégen, amit a mieink elterveztek. Ez nemcsak a játék képében, hanem szerencsére az eredményben is megmutatkozott, mert a 13. perc legelején Azari passzából Dansereau, majd a 18. percben Lendak átadásából Silló volt eredményes, így az első pihenőre 2-0-s dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.
A második húsz perc elejét nagyon megnyomták Miroslav Ihnacak tanítványai, s ez ismét eredményt hozott, mert a 25. percben Mazurek is bevette az egyébként jól véd Gyenes kapuját (0-3). Persze a házigazdák is igyekeztek, s a harmad derekán Mihály Ákos csak begyötört egyet Hughson ketrecébe, ám a második szünetig már nem változott az eredmény, így a záró etap előtt továbbra is a mieink álltak közelebb a sikerhez (1-3).

Dansereau ismét betalált! (Kép: DO-archív)

A harmadik harmadot is jól kezdték a mieink, akik előbb szimpla, majd kettős fórba kerültek, s ezt Turcotte remek lövésével pillanatok alatt ki is használták, visszaállítva ezzel a két csapat közti korábbi különbséget (1-4). Egészen a mérkőzés hajrájáig úgy is tűnt, hogy sima meccsen gyűjtik be a győzelmet Acélbikáink, ám az utolsó percekben egymás kapták a kiállításokat a mieink, s ezekből az 55. és az 57. percben is betalált a hazai csapat, így újra nyílt lett a meccs (3-4). Ezzel még nem volt vége, mert bő két perccel a lefújás előtt ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik a kapust is lehozták, s erőfeszítéseiket siker is koronázta, mert fél perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlítettek (4-4).

Jöhetett a ráadás, mely mindössze fél percig tartott, mert Vuorijärvi belőtt korongja egy fehérvári játékoson irányt váltva a hazai kapuba vágódott, így ha nehezen is, de behúzták a meccset a mieink, akik legközelebb szeptember 13-án korcsolyáznak jégre, ismét a Titánok ellen, ám ekkor már tétmeccsen, az Erste Liga első fordulójában.

Fehérvári Titánok – DAB 4-5 (0-2, 1-1, 3-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólszerzőink: Dansereau, Silló, Mazurek, Turcotte, Vuorijärvi.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.