Tisztes helytállás a Fradi ellen

doszerk - 2019. szeptember 13. 19:42

Hiába tartotta magát ötven percig kiválóan, a hajrát már nem bírta a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Rendkívül nehéz feladat várt ma este hat órától akadémiánk felnőtt együttesére, mely a legutóbbi szezon ezüstérmese, a Ferencváros otthonában lépett pályára a K&H női kézilabda liga harmadik fordulójában. Az összecsapásnak egyértelműen a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy fegyelmezett, hatékony játékkal képesek lehetünk arra, hogy jó meccset játsszunk a zöld-fehérekkel. Ez még teljes csapattal sem ígérkezett volna könnyűnek, ám a régóta sérült Micijevic mellett a kisebb térdműtéten áteset Ferenczy Fruzsinára, valamint a csapat csütörtöki edzésén vádliszakadást elszenvedő Triscsuk Krisztinára sem számíthatott a DKKA szakvezetése.

Szekerczés Luca négy gólig jutott!

A mieink azonban egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, s Szekerczés, valamint Bouti találataival már a 3. percben két góllal vezettek. Idővel azért a Fradi is magára talált, összerántotta védekezését, egymás után lőtt három góllal fordítani tudott, ám a mieink továbbra is nagyon bátran játszottak, s Bouti második találata után újra átvették a vezetést a 11. percben (3-4). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám 7-6-nál megint a fővárosiak kerültek előnybe, de ennél is nagyobb gondot jelentett, hogy Szekercézs Luca megkapta második kétpercét, majd Jovovity Jovanát is kiállították a játékvezetők, így a 20. percben időt kellett kérnie György Lászlónak (10-8). Kézilabdázóink a harmadik emberhátrány ellenére sem akartak leszakadni ellenfelükről, Szalai révén újra feljöttek egyre, s látva a hazai hibákat, a 24. percben Elek Gábor is magához hívta tanítványait (10-9). A félidőből hátralévő időben sem változott a játék képe, a Kohász továbbra is nagyon bátran játszva tartotta minimális hátrányát, így a szünethez érve csak egy góllal, 13-12-re vezetett a Fradi.

Képek: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy az eleve szűkös kerettel mennyi ideig sikerül tartani a házigazdákat, ám együttesünk a második félidőt is jól kezdte, mert Klujber góljára Molnár és Nick válaszolt, így ismét sikerült egyenlíteni (14-14). Sokáig azonban nem örülhettünk az egálnak, mert a Fradi védelme egyre nehezebb feladat elé állította a mieinket, s egy újabb 3-0-s etappal 18-15-re megléptek Elek Gábor tanítványai. Szekerczés Luca góllal, Csapó Kyra védett hetessel igyekezett visszahozni csapatunkat, mely Grosch szép találata után ismét minimálisra csökkentette hátrányát, így a hazai szakvezetésnek másodszor is időt kellett kérnie (18-17). Ez sem segített azonban a fővárosiakon, mert Jovovity második góljával a 46. percben egyenlített a Kohász, mely emberhátrányban is tartani tudta a lépést ellenfelével (19-19). A 48. percben már a vezetésért támadhatott együttesünk, ám a következő gólt a hazaiak szerezték, s hiába kért időt György László az 50. percben, a folytatás már a fővárosiakról szólt. Együttesünk sajnos sorozatban követte el a hibákat, kettős emberhátrányba is került, így a Fradi sorozatban négy találatot szerezve lépett el 25-20-ra. Innen sajnos már nem volt visszaút a mieink számára, s bár csapatunk továbbra is küzdött becsülettel, a zöld-fehérek tovább növelték előnyüket, s végül 31-23-ra megnyerték a sokáig nagyon szoros összecsapást.

FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA 31-23 (13-12)

DKKA: Csapó – Mihály, Szekerczés, Bouti, Sirián, Szalai, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Jovovity, Koronczai, Cavlovic, Nick, Molnár, Grosch. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.