Továbbjutás a Magyar Kupában

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 22. 17:24

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Labdarúgó együttesünknek vasárnap nem bajnoki, hanem Magyar Kupa mérkőzésen kellett helyt állnia. Lőrincz Emil gárdája a hatodik fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz, melyben már a lemagasabb osztályban játszók is szerepelnek. De a DPASE a sorsolás szeszélye miatt egy alacsonyabb, a Pest megyei I. osztályban játszó csapatot, a Viadukt SE-Biatorbágyot kapta ellenfelül. Mivel a szabály szerint az alacsonyabb osztályban focizó gárda a házigazda, ezért Szepessy Róberték idegenben kellett kiharcolják a továbbjutást a saját bajnokságukban kiválóan, eddig vereség nélkül menetelő ellenfelükkel szemben. Ettől függetlenül a mieink számítottak a meccs esélyesének még annak ellenére is, hogy Lőrincz Emil szűk kerettel vágott neki a találkozónak, és több helyen változtatott a szokott kezdőcsapatán is. A kapuban Orczi váltotta Pokornit, míg a mezőnyben kimaradt Kis és Beszterczei helyett Szepessy és Tapiska lépett pályára. Azért a cserepadra is érdemes volt odatekinteni, ahol csupán három mezőnyjátékosunk foglalt helyet. Az első félidő elején kóstolgatták egymást a csapatok, majd átvette az irányítást a Dunaújváros. A fölény egyre érezhetőbbé vált, melynek eredményeként a 32. percben Tóth Ákos megszerezte a vezetést (0-1). A folytatásban igazán nagy iram nem alakult ki, és mivel újabb gól sem született, így DPASE előnnyel mehettek a szünetre a csapatok. A második félidőben az első 45 perchez képest nem sokat változott a játék képe. A labdát többet birtokolta a Dunaújváros, míg a hazaiak szórványos ellentámadásokkal jutottak el a tizenhatosig. Eredményt ezzel azonban nem tudtak elérni, mivel Lőrincz Emil csapata a lefújásig jól őrizte egygólos előnyét. Ez egyben azt jelenti, hogy a DPASE jutott be a Magyar Kupa 64-es táblájára.

 

Viadukt SE-Biatorbágy – Dunaújváros PASE 0-1 (0-1)

Vezette: Barna Gergely, asszisztensek Kiss Balázs és Perák András

Viadukt SE-Biatorbágy: Tóth – Gyepes, Harangozó, Kinyik, Horváth, Stadler, Vajda (Skita az 58. percben), Reich (Hajagos a 79. percben), Golda (Lesták a 79. percben), Bihari, Papes. Vezetőedző: Hollik András

 

Dunaújváros PASE: Orczi – Busa (Reicheld a 75. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Puskás, Hompót, Kovács, Tóth, Tapiska (Al-Sheraji a 61. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.