Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

doszerk - 2019. szeptember 22. 20:08

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Hazai környezetben, a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslcav Ihnacak tanítványai egyértelműen arra készültek, hogy megőrizzék hibátlan mérlegüket a szezonban, ám ez annak ellenére sem ígérkezett könnyű feladatnak a sokat és jól korcsolyázó Titánokkal szemben, hogy a két gárda székesfehérvári nyitómeccsén a mieink sima, 7-1-es sikert arattak.

Ahogy várható volt, egy motivált, gyors fehérvári csapattal néztek farkasszemet a mieink, s az az első tíz percben inkább a hazai kapu előtt adódtak lehetőségek, de Hughson kapus átmentette jó formáját a korábbi meccsekről, s rendre megakadályozta a vendégeket a gólszerzésben. Volt helyzete persze az Acélbikáknak is, ám a vezető találathoz kellett Mazurek villanása is, aki a 10. percben éles szögből lőtte ki a kapu bal oldalát (1-0). A vezető gól után volt egy nagyon erős emberelőnye a Titánoknak, ám nem sikerült mattolniuk a hazai védelmet, míg a túloldalon Turcotte volt szemfüles, s a kaput megkerülve húzta be a pakkot laposan, megduplázva ezzel a Bikák előnyét.

A második felvonásra egy lényegesen élesebb DAB jött ki a jégre, mely ekkor már esélyt sem adott ellenfelének. A harmadik hazai gólra ugyan a 29. percig várni kellett, ám Mazurek találata után Dansereau, Turcotte és Somogyi is szép gólt lőtt, így amiatt sem szomorkodtak a hazai drukkerek, hogy a hatodik dunaújvárosi gól előtt Campbell egy emberelőnyös bombával elvette Hughson hibátlan mérlegét (6-1). A harmadik húsz percre már nem sok izgalom maradt, így talán csökkent is a koncentráció hazai oldalon, ám ez sem akadályozta meg a Bikákat abban, hogy tovább növeljék előnyüket. A 47. percben Azari lőtte ki a bal felsőt, majd a harmad derekán Mazurek kotort be egy kipattanót, s mivel a hátralévő időben már csak helyzetekig jutottak a felek, gólig már nem, így a DAB végül fölényes, 8-1-es sikerrel szerezte meg negyedik győzelmét is az Erste Ligában.

Mazurek három gólig jutott!

Miroslav Ihnacak: - Az első tíz percben akadtak gondjaink a koncentrációval, több nagy lehetősége is volt a vendégeknek, s ekkor a kapusunk jó teljesítményére is szükség volt. A folytatásban azonban elől és hátul is egyre jobban teljesítettünk, majd a második harmadban el is döntöttük a mérkőzést.

Kiss Dávid: - Nehéz a megfelelő jelzőket használni egy ilyen mérkőzés után. Ugyan a két csapatnak mások a céljai az idei bajnokságban, más ehhez az alapanyag is, de ettől még nem elfogadható, hogy így játsszunk. Úgy néz ki, hogy elég nagy hullámvölgyben vagyunk, dolgoznunk kell tovább és tovább fejleszteni fiataljainkat.

DAB – Fehérvári Titánok 8-1 (2-0, 4-1, 2-0)

DAB: Hughson – Kovács (2), Vuorijärvi (1), Azari 1 (3), Dansereau 1 (1), Mazurek 3 (1) – Baker (1), Lendak (1), Silló (1), Somogyi 1 (1), Turcotte 2 (1) - Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás - Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Fehérvári Titánok: Szeles – Horváth, Vas, Campbell 1, Mihály, Péter (1) – Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi – Imre, McCutheon, Dézsi, Kovács, Nagy – Halasi, Almási, Buzás, Vincze. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.