Továbbra is száz százalékos a DAB!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 20. 20:31

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Villámgyorsan emberhátrányba került a DAB, melyet Hughson remek védéseinek köszönhetően sikerült kivédekeznie. A nagy iramot diktáló vendégek a következő percekben kapujukhoz szögezték a hazaiakat, és szó szerint minden szögből gólt szerettek volna lőni. A Bikák ekkor még nem tudták felvenni a vendégek ritmusát, de amikor ez sikerült, a nyolcadik perc környékén, akkor már láthattunk szép akciókat is, így Sillóét, aki alaposan megtáncoltatta védőjét, majd a lövésében is volt kurázsi. Közben a hazai kapus sem unatkozott, aki remek koncentrációval fogta a közeli és távoli lövéseket egyaránt. Turcotte mozgatta meg alaposan a debreceni védőket, aki helyzetig igen, de gólig nem jutott. Vuorijavi tornáztatta meg a 15. perc legvégén Hetényit, majd mi is megkaptuk első előnyünket. Ezt nagyszerű játékkal használta ki a DAB, hiszen 41 másodperc eltelte után Vuorijavi lőtte ki a felső sarkot (1-0), míg a harmad utolsó helyzeténél Németh alsó sarokba tartó korongját fogta a kesztyűssel Hetényi. Ezt követően egy hazai védelmi hiba után Filbrandt hagyta ki a Debrecen legnagyobb ziccerét, melyet figyelmeztető jelként kellett venniük a Bikáknak.

Turcotte vette is a lapot, viszont Hetényi eszén ő sem tudott túljárni, aki sorra védte a hazai lövéseketAz előny azonban megmaradt a harmadik harmadra is, melynek legelején az megtriplázódott. Remekül jöttek vissza a szünetről Azariék, akik Dansereau igen közeli, majd Turcotte szemfüles góljaival forrázták le a vendégeket (3-0).  A tizenhat másodperc alatt kapott két gól miatt azonnal időt kértek a debreceniek, játékuk azonban ettől nem sokat változott. Igaz több alkalommal dolgoztatták meg a nagyszerű napot kifogó Hughson kapust, ő azonban mindent fogott. Meglepetést okozott Hruby előretörése, aki nagy helyzetből lőtt centikkel mellé. Novotny mehetett ki két percre, miután Dansereaut verte arcul, sérülés azonban szerencsére nem lett belőle. Lendák kékvonalról leadott bombáját vette mellre Hetényi, akiről a korong ki sem jött, majd kiegyenlítődött a létszám, mivel Azari került a büntetőpadra. A sérülést azonban Baker nem úszta meg, akinek arca a palánk melletti párharcban sérült meg. A meccs az ötvenegyedik percben dőlt el, amikor Mestyán kiállítását 17 másodperc után Mazurek góllal köszönte meg (4-0). Novotny nem bírta idegekkel, így ismét emberelőnybe került a DAB, ennek ellenére egy korongszerzést követően Kuleshov lógott meg, aki szólója végén fonákkal emelt a léc alá (4-1). Bő öt perc volt már akkor csak hátra, amikor Mazurek került a büntetőpadra, ezzel azonban nem élt a Debrecen. A záró két percet azonban a Bikák fejezhették be létszámfölényben, akik előnyüket megőrizve harmadik győztes meccsüket húzták be az Erste Liga alapszakaszában.

 

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Vezették: Haszonits Miklós, Gangel László, Mizsák Péter, Fényi Sándor Barnabás

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson – Mazurek 1, Dósa, Silló, Pinczés O., Hruby, Németh, Turcotte 1, Dansereau 1, Subotic, Lendák, Wéninger, Ráduly, Tamás, Vuorijarvi 1, Kovács, Gulácsi, Baker, Gebei, Azari, Somogyi. Vezetőedző: Ihnacak Miroslav

DEAC: Hetényi – Sándor, Daloga, Kuleshov 1, Molnár, Hári, Kiss, Izacky, Léránt, Berta, Vokla, Mestyán, Salló, Mazzag, Filbrandt, Piatak, Novotny, Sági. Vezetőedző: Musial David

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.