Veretlenek csatája

doszerk - 2019. szeptember 19. 18:00

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

Jól kezdte az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az első fordulóban a Fehérvári Titánok otthonában aratott 7-1-es győzelmet, majd a második játéknapon a Gyergyói HK-t múlta felül 4-2-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az előttünk álló hétvégén újabb dupla meccs vár Miroslav Ihnacak tanítványaira, akik pénteken este hat órától a DEAC, míg vasárnap délután öttől Fehérvári Titánok együttesét látják vendégül a jégcsarnokban.

Acélbikáink azonban egyelőre csak a közvetlenül előttük álló feladattal, a DEAC elleni találkozóval foglalkoznak, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek. Együttesünk pénteki vetélytársa a tavalyi szezonban bronzérmet szerzett a sorozatban, s az idei pontvadászatot is jól kezdte, ugyanis előbb a Fehérvári Titánok, majd a Gyergyói HK ellen is 3-2 arányban tudott nyerni, így a mieinkhez hasonlóan hat szerzett ponttal állnak a tabellán.

Érdekesség, hogy mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik az előző szezonban még pénteki vetélytársukat erősítették. A debrecenieknél szerepel ugyanis idén Léránt René, valamint Mestyán István is, míg Kovács Bronson Zoltán, Nico Vuorijärvi, Silló Arnold és Hugo Turcotte a DEAC mezét cserélte idén dunaújvárosira. Utóbbi játékos egyébként nagyon várja már a holnapi összecsapást, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, csak a győzelemmel lenne elégedett hazai pályán.

Képek: DO-archív

Nehéz mérkőzésre számít együttesünk szakvezetője, Miroslav Ihnacak, ám a szlovák szakember is bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három pontot.

"Nem láttuk még élőben játszani a Debrecent, szóval sokat azért még nem tudunk róla, de az biztos, hogy kemény meccs előtt állunk. Ez persze nem meglepő, a ligában minden meccsen meg kell dolgozni a sikerért, s most sem lesz másként, mindenkinek készen kell állnia a találkozóra, keményen kell küzdenünk, s száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy újabb győzelemnek örülhessünk. Németh Péter szerencsére letöltötte eltiltását, visszakerül a csapatba, így a fiatalokkal együtt négy sorral tudunk nekivágni a pénteki összecsapásnak" – fogalmazott a DAB szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.