Zsófi bronzérem korláton!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 15. 17:54

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

A tornász világbajnokságra készülő Kovács Zsófia, miután tervezett módon kihagyta a szombathelyi Világkupa versenyt, ezúttal Párizsban versenyzett. Ez volt ugyanis az utolsó felkészülési versenye a közeledő világbajnokság előtt. Amitől azonban ez a Világkupa állomás mégis nehezebb volt, mint az előzőek az annak tudható be, hogy ezt az igazán nagy nevek sem hagyták ki, vagyis nagyon kemény mezőnyben kellett Zsófiának helyt állnia. A szombati selejtezőben Trenka János tanítványa talajon 12.900 pontszámmal ötödikként került a döntőbe, felemáskorláton remek teljesítménnyel a negyedik lett (14.150), ezt követően ugráson 12.850, míg gerendán 12.350 pontot szerzett. A mai finálékban tornászunk felemáskorláton és talajon mutatta be gyakorlatait, ahol végül korláton harmadik, talajon ötödik lett.

Fotó:MATSZ

Kovács Zsófia: Nagyon boldog vagyok, hiszen gyakorlataim pontosak voltak. A korlát harmadik helynek is örülök, de ami fontosabb volt, hogy talajon jobban sikerült a harmadik sorom, mint az országos bajnokságon. Sajnos volt egy kilépésem, amiért három tizedet levontak, de be tudtam bizonyítani, hogy gyakorlataim egyre stabilabbak. Örülök, hogy a lendületem egyre nagyobb, egyre több az erőm a gyakorlat közben, és a gyakorlat végén is.

Trenka János: A tegnapi kvalifikáción sajnos nem úgy sikerült minden gyakorlata, hogy az döntőt érdemelt volna. Ugráson egy gyakorlatot mutatott be, majd korláton, egy aránylag könnyű, de tiszta gyakorlattal a negyedik helyen került a fináléba. Ma is tiszta gyakorlatot mutatott be, és egy hellyel előrébb lépve a harmadik lett. Gerendán tegnap rontott, a végén sajnos leesett, így ott nem lett finalista. Talajon jó pontszámmal ötödikként került a döntőbe. Ma ennél valamivel kevesebb pontszámot kapott, de ez arra írható, hogy tegnap ugráson kicsit megnyomta a lábát. Ma azonban szépen dolgozott, nem volt mély érkezése, de egyszer kilépett. Aminek örülök, hogy a 4,9-es gyakorlatát fel tudtuk vinni 5.1-re, amely fejlődést mutat.

Mint azt a vezetőedző elmondta, hétfőn érkeznek haza, majd edzőtáborba utaznak, hiszen ettől kezdve már csak a szeptember végi világbajnokságra készülnek.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.