Dunaújváros Hetilap

A dunaújvárosi füsttől fuldoklik Pintér Tamás, miközben Gyurcsány bábjaként azokhoz dörgölőzik, akik a helyzetet előidézték

doszerk - 2019. október 11. 12:39

A Dunaferr dolgozóiért aggódik álságosan, miközben a Vasmű elkótyavetyélőinek kegyeit keresi a dunaújvárosi polgármesterségre pályázó Pintér Tamás, aki pártja, a Jobbik bevett kommunikációjának megfelelően ellenfeleire keni a saját bűneit.

Bár látszólag a Dunaferr dolgozóiért aggódik, a valóságban a Vasmű menedzsmentjének érdekeit szolgálja Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. Pintér Tamás ugyan elkövetett néhány erőtlen hozzászólást a témában az Országgyűlésben, ám szavait nem követték tettek, mondandóját akkor is inkább arra igyekezett kihegyezni, hogy a légszennyezettségről – szerinte – a jelenlegi fideszes városvezetés tehet. A regnáló polgármester, Cserna Gábor kihívója azt a tényt ugyanakkor gondosan igyekezett titokban tartani, hogy épp ő kötött választási szövetséget azokkal az egykori baloldali politikusokkal, aki volt döntéshozókként – Dunaújváros érdekeivel ellentétesen – szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Gyurcsány, majd a Bajnai-kormányok üveggyöngyökért elkótyavetyélhessék a Vasműt. Azok az emberek teremtettek olyan helyzetet, amely előidézhette azt, hogy a Dunaferrt megvásároló konzorciumnak szinte semmilyen kötelezettsége nem keletkezett a privatizáció utáni időkben a környezetvédelmi beruházásokra. Ez eredményezte azt, hogy a nem kellően szigorú jogszabályok miatt a cég vezetésének ma sem az áll érdekében, hogy csökkentse az üzemből kikerülő káros anyagok mennyiségét, mert egyszerűbb, és olcsóbb kifizetni a rendszeresen kiszabott környezetvédelmi bírságokat.

Gyurcsány bosszút fog állni a Jobbikon

A Vasmű elherdálását segítő egykori döntéshozók, Szántó Péter és Tóth Kálmán képviselőjelöltekként igyekeznek most visszakapaszkodni a hatalomba, természetesen hiperszuperfüggetlenként, a hiperszuperfüggetlen masírozáshoz – ahogy Magyarországon jelenleg mindenütt – Gyurcsány Ferenc adja a ritmust. Így van ez Dunaújvárosban, ahol a kótyavetye jogi előkészítője, Tóth István volt jegyző a Rajta Újváros nevű ellenzéki alakulat ikonja, aki mindjárt a szabadcsapat júniusi megalakulásakor hitet tett Gyurcsány Ferenc karmestersége mellett. Ezeknek az embereknek a büszkén vállalt szövetségese most Pintér Tamás, akinek a pártja egykor azért jött létre, hogy Gyurcsányt és a bandáját végleg eltakarítsák a közéletből, jelenleg pedig ott dorombol a bukott miniszterelnök ölében. Gyurcsány Ferenc puccsal jutott hatalomra egykor, majd elvtársai puccsal távolították el a kormányfői pozícióból, ami őt öriharira sarkallta a baloldallal szemben. Ezért verte/veri szét a magyarországi baloldalt, azt a baloldalt, amelybe a Ballik Jobbik most oly kéjesen igyekszik integrálódni. Ezt a minden hitelét elveszített, minden hitét, elvét feladó Jobbikot képviseli Pintér Tamás, hogy Gyurcsány kedvében járjon. Épeszű embernek nem lehet kétsége afelől, hogy Gyurcsány Ferenc bosszút fog állni azért, amiért a győri jobbikosok feladták az ottani moslékkoalíciót, ez a bosszú érintené Pintér Tamást is, ha valamilyen szerencsétlen csillagkonstellációnak köszönhetően ő lenne Dunaújvárosiak következő polgármestere. És hogy kik innák meg ennek a levét? Természetesen a dunaújvárosiak.

Pintér Tamás nem küldetést teljesít, hanem Gyurcsánynak akarja megszerezni Dunaújvárost

Pintér Tamás a bértárgyalások lázában elkövetett hangoskodáson kívül semmit nem tett sem a Vasmű dolgozóiért, sem a dunaújvárosiakért, sem a választókörzetében élőkért, ha lett volna ilyen szándéka, akkor ellátogat hozzájuk, megkérdezi őket, de nyilván kényelmesebb, ha inkább valóságshow-szereplőkkel kényezteti magát Budapesten. Innentől talán érthető, hogy a honatya miért az RTL Klubot, nem pedig az illetékes hatóságokat riadóztatja, amikor habzik a Duna. Ha Pintér Tamásnak fontos lenne a választópolgárok egészsége, akkor tehetett volna annál többet is, hogy a fideszes politikusokra fogja a kialakult helyzetet, miközben a kialakult helyzet előidézőihez dörgölőzik. Ha Pintér Tamás adna legalább a látszatra, akkor nem olyan ember vezetné az önkormányzati kampányát, aki konkrétan anyagi függőségi viszonyban van a Dunaferr vezetésével, vagyis onnan fizetik. Ha esetleg ismerős a képlet az azért lehet, mert Pintér blogját egy másik nagy cég, a Hankook pénzelte, amíg egy bizonyos PestiSrácok.hu fel nem hívta erre a menedzsment figyelmét. Komolyan veszi-e innentől bárki, hogy a Dunaferr közvetett támogatását élvező Pintér Tamás jó levegőt, tiszta vizet és persze tündöklő fényt hoz majd Dunaújvárosba? Pintér Tamás azért kell Gyurcsánynak, hogy megkaparinthasson egy megyei jogú várost, utána biztosan megpuccsolná polgármesterét, és a sajátját ültetné a helyébe. Dunaújváros ennél többet érdemel. 

Egy biztos, az elmúlt évek osztalékából, eredményéből bőven futotta volna a kötelező környezetvédelmi fejlesztésekre az idegen, külföldi tulajdonosdoktól.

- Pesti Srácok/DO -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.