Dunaújváros Hetilap

A jobbikos Mirkóczki minden fórumon támadta a CSOK-ot, de azért felveszi a 20 milliós állami támogatást

doszerk - 2019. október 8. 20:21

Az elmúlt napokban az ellenzék óriási tiltakozásba kezdett, hogy 11.500 vállalkozásélénkítő hitelfelvevő között megtaláltak néhány fideszest is. A HMVTA által kezelt, államilag támogatott hitelekről azóta kiderült, hogy Nagy Imre, volt MSZP-s polgármester, jelenlegi polgármesterjelölt is részesült ugyanebből a támogatott hitelkonstrukcióból, ahogy DK-s, jobbikos vagy LMP-s kötődésűeket is találhatunk a 11.500-as listában - írja a vadhajtasok.hu.

Mirkóczki Ádám is kapott 20 milliót

Az Egrihirek.hu portálhoz eljuttatott dokumentumokból azonban az is kiderül, hogy személyesen Mirkóczki Ádám is kapott állami támogatást és államilag támogatott hitelt ingatlanvásárlásra.

Mirkóczki Ádám ugyanis élt a kormány által mindenki számára kínált lehetőséggel, és felvette a családi otthonteremtési támogatást és hitelt, amivel egri lakáshoz jutott a közelmúltban.

Mirkócki Ádám tehát azok után, hogy az ellenzék össztűz alatt tartja a kormány családpolitikáját és kritizálja a CSOK-ot, igényt tartott a 2×10 millió forintra, és vásárolt egy egri ingatlant, amiben egyébként azóta sem lakik benne (mivel családjával együtt Feldebrőn él).

Mirkóczki, a CSOK-csaló?

A CSOK azt a célt szolgálja, hogy a többgyermekes családok lakóingatlanhoz jussanak, nem azt, hogy politikusok olyan ingatlant vásároljanak, amiben nem laknak, csak vagyongyarapítás céljából veszik meg.

Az állami támogatás igénybevételére ugyanis jogosulatlan az, aki a felvételt követő 10 évben nem él az ingatlanban életvitelszerűen.

Mirkóczki Ádám esetében ez könnyen bizonyítható, hiszen a szomszédok Egerben igazolják, hogy nem látni ott a családot, miközben Feldebrőn a szomszédok egybehangzó állítása szerint ott lakik a politikus.

Az állandó lakcímet igazoló lakcímkártya nem elég ahhoz, hogy valaki eleget tegyen a CSOK-feltételeknek, sőt: ha állandó lakcíme olyan ingatlanra szól valakinek, ahol nem lakik, az szintén jogszerűtlen – így a jobbikos politikus egyszerre több jogszabályt is megsérthet jelenlegi magatartásával.

Ha nem lenne elég, hogy Mirkóczki Ádám minden jel szerint visszaélt a kormány nyújtotta lehetőséggel, a CSOK igénybevétele az ő esetében akkor is morálisan vállalhatatlan. Úgy kért Mirkóczki Ádám a kormánytól támogatást, hogy közben párttársaival úton-útfélen szidják a konstrukciót.

Kritizálják, majd élnek vele.

Mirkóczki Ádámról nem először derül ki, hogy bort iszik, és vizet prédikál. Ezúttal 20 millió forint támogatáshoz és támogatott hitelhez jutott, ráadásul vagyongyarapítás céljából, kihasználva egy “kiskaput”, mely szerint nem kötelező életvitelszerűen az ingatlanban tartózkodni.

Eközben olyan mondatokat hangoztat az ellenzék, mely szerint a CSOK “megbukott”, “devizahiteles csapda”, “csak a gazdagoknak jár” és “csak a csókosoknak jár”.

Miközben az ellenzék egymással versengve szidja az otthonteremtési programot, Mirkóczki Ádám felvette azt, vagyis 10 millió forint kedvezményes hitelt és 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól.

- vadhajtasok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.