A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:41

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Az NBI-es bajnokságban eddig hibátlanul, két győzelemmel szereplő Dunaferr SE együttese ezúttal komoly feladata előtt állt, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz utazott, amely gárda nagyon erős kerettel rendelkezik, és arra is esélyes, hogy ott legyen a csoport élén, vagy a második helyén. Tomanóczy Tibor alakulatának ezért ez a találkozó komoly kihívást jelentett, de a fiúk minden erejükkel arra készültek az utóbbi napokban, hogy tisztességgel helyt tudjanak állni. Már az is bravúrnak számított volna, ha szettet tudtak volna nyerni komoly ellenfelük ellen, viszont úgy álltak bele a meccsbe, hogy ezt el tudják érni. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna.

Kép: DO-archív

Már az elejétől fogva nagy erőfölénybe került a Pénzügyőr, mely a szett közepén nagy előnyt alakított ki. Ezt pedig könnyedén őrizte meg a végéig, így az övék lett ez a falvonás (25-14). Ez a nagy különbségű szett vereség alaposan megfogta fiainkat, akik ettől elkedvetlenedhettek, hiszen a második játék is hamar eldőlt. A vége ráadásul még nagyobb különbséggel lett a hazaiaké (25-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a harmadik szett könnyed Pénzügyőr sikert hoz, ennek ellenére a mieink más sebességre kapcsoltak, és elléptek 6-10-re. Az előnyt ráadásul sikerült megőrizni (9-14), majd egy remek blokk után növelni (10-16). Az előny lassan elfogyott, de egy pont így is maradt belőle (20-21). A végjáték nagy izgalmak között a hosszabbításban dőlt el a hazaiak javára (32-30).

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-14, 25-12, 32-30)

Pénzügyőr SE: Szabó V., Lai Ching (liberó), Magyar, Szabó M., Kovács, Csíkász, Hartyányi (liberó), Tordai, Kiss, Flachner K., Flachner D., Rozgonyi, Reffatti Da Costa. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Ambrus, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Sümegi (liberó), Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.